facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

El deute de Llemsa, desbocat

psmllucmajor | 28 Febrer, 2007 13:02

L'ajuntament ha hagut d'aportar aquest mes 1,4 milions d'euros per sufragar el deute de l'empresa municipal de serveis, Llemsa, corresponent a 2006.

 (Segueix)

Posted in Gastòrum, amics i corrupteles . Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

La creació del ghetto

psmllucmajor | 27 Febrer, 2007 18:34

Ho deia l'UH d'ahir, i ha passat relativament desapercebut: el Govern de Jaume Matas pagarà les ampliacions de col·legis privats. Mentre els centres públics estan mancats de l'imprescindible i a Llucmajor hem de reclamar amb insistència dues noves escoles, perquè les actuals ja vessen, el Govern de Matas troba 357.000 euros per a l'ampliació de col·legis privats.

 (Segueix)

Posted in Educació i cultura . Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

El Bloc, tercera força parlamentària

psmllucmajor | 26 Febrer, 2007 14:29

L'enquesta de Sigma 2 que ha publicat aquest cap de setmana El Mundo confirma el Bloc (PSM - Alternativa EU-Els Verds) com a tercera força del Parlament de les Illes Balears i com a tercera força mallorquina, molt per davant d'UM.  El PP no obtendria majoria absoluta ni a Mallorca ni en el conjunt de les Illes Balears i seria possible reeditar governs de progrés i nacionalistes.

 

 (Segueix)

Posted in General . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Un bon article de Pere Antoni Pons en el DdB d'avui

psmllucmajor | 25 Febrer, 2007 09:23

Aquest:

LA VIOLACIÓ DEL SENTIT COMÚ. Joaquín Rabasco, el líder d'ASI, és a la justícia, l'equanimitat i la democràcia el que el salfumant és a la jardineria, la violència domèstica a l'amor i la lepra a la bellesa. Ho ha tornat a demostrar aquesta mateixa setmana, que ha presentat una querella contra Sebastià Alzamora per unes paraules que fa tres anys l'escriptor llucmajorer va pronunciar a València contra aquells que neguen la unitat de la llengua catalana, que va qualificar d'imbècils o de fills de puta. És el de sempre (Segueix)

Posted in Llengua, identitat . Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

No precisament imbècils

psmllucmajor | 23 Febrer, 2007 07:08

Llucmajor hauria d'estar orgullós d'alguns dels seus fills: dels que excel·leixen en algun camp del coneixement, de la ciència o de les arts, si més no. És el cas de Sebastià Alzamora, un dels escriptors més prolífics i més interessants d'aquest tombant de mil·leni. Les seves novel·les es tradueixen i els seus poemaris aixequen una expectació singular i no falten els músics que els prenen com a lletra de les seves composicions. Miguel Poveda, el millor cantant de flamenc viu, ha musicat amb emoció i "palmas" alguns dels versos del nostre veí i amic: els que acaben amb el crit "i un altre fill de puta se'n va al cel". El primer mot del poema és "jo", però res d'això pot entendre el govern que patim a Llucmajor, amb la comptabilitat arrestada per la brigada de delictes econòmics. Els nostres muníceps, en tost de contractar Poveda i oferir flamenc de qualitat, en català i amb lletra llucmajorera, s'estimen més gastar-se un milió d'euros en els artistes cutres que apadrina Rabasco.

TOT AIXÒ ve perquè avui llegim en el Diari de Balears la darrera escomesa del Mihombre de s'Arenal. La notícia és, literalment, increïble: a instàncies del TalqueASÍn, un jutjat de València ha decidit seure Sebastià Alzamora a la banqueta. L'excusa és que l'octubre de 2004, en un col·loqui d'escriptors a la Universitat de València, Alzamora digué que «qui nega la unitat del català és un imbècil o un fill de puta». La querella, que en principi era per un pretès delicte d'injúries greus i que ara és per faltes, va ser formulada per Joaquín Rabasco -una persona que destaca perquè mesura els seus insults tant com les coces que pega als senyals del proïsme- amb l'argument que "ell i el seu partit s'hi sentiren al·ludits". Qui té la coa de palla.. (Segueix)

Posted in Llengua, identitat . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

La variant de Llucmajor ha costat un 18% més del cost ajudicat

psmllucmajor | 22 Febrer, 2007 01:33

La variant de Llucmajor ha costat un 18'46% més del que s'havia adjudicat. L'obra, pressupostada en més de 26 milions d'euros, va ser adjudicada per més de 25 milions, però n'ha acabat costant més de 30. El cost real ha superat en un 18'46% l'adjudicat. Al cost de la variant hi hem d'afegir el de l'autopista que ha costat més de 31 milions d'euros. En conjunt, l'autopista i la variant ens han sortit per més de seixanta milions d'euros que pagarem durant més de 35 anys amb interessos que hipotecaran els següents governs durant quasi deu legislatures. Per afegitó, la Sindicatura de Comptes ha detectat deficiències i incompliments de la llei en aquests expedients. En el PSM pensam que els costos de les carreteres que construeix el Govern són exageradament elevats i els increments respecte a les previsions inicials s’han disparat. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Carnaval que no s'acaba i penitència que no arriba

psmllucmajor | 21 Febrer, 2007 21:42

Mentre els amics de l'Obra Cultural Balear enterraven un any més el Carnaval i cremaven l'home de bulto, el PP local, en comptes d'empolvorar-se el cap de cendra i fer examen de consciència per la seva evident responsabilitat política en la (presumpta) malversació d'un milió d'euros públics en benefici del seu soci Rabasco, ha decidit perllongar el carnaval i votar -per unanimitat- la candidatura de Lluc Tomàs a l'alcaldia.

 (Segueix)

Posted in Gastòrum, amics i corrupteles . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

En Lluc, en situació compromesa

psmllucmajor | 18 Febrer, 2007 23:38

El PP, tot fent mentider el Moltíssim Honorabilíssim Jaume Matas, presenta no menys de sis caps de llista imputats per corrupció. No pas acusats vagament de corrupció per l'oposició, no: imputats judicialment, imputadíssims. Això per no parlar dels dos batles d'Eivissa processats i dels quatre que a Mallorca ja han hagut de dimitir (el d'Andratx amb els grillons posats, el de Santa Margalida acorralat per les cintes i les proves manuscrites que publicava el DM, el de ses Salines al capdamunt del dòmino hípic i el de Campos amb 600.000 euros gastats per protegir les cases il·legals de ses Covetes). Dels supervivents, llegim en el DdB d'ahir, el de Llucmajor és el que es troba en més mala situació. (Segueix)

Posted in Gastòrum, amics i corrupteles . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

En Trobat de Llucmajor, amitger de sa Dragonera

psmllucmajor | 18 Febrer, 2007 22:13

"El llucmajorer Bartomeu Trobat era el pagès que se'n cuidava, de sa Dragonera, quan era propietat de la promotora Pamesa. Hi visqué deu anys amb la seva família i fou testimoni de la invasió de Talaiot corcat". (Segueix)

Posted in Educació i cultura . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

En Cardell a Nova York

psmllucmajor | 17 Febrer, 2007 12:13

Que Llucmajor és avui terra de bons escriptors és cosa sabuda. Sebastià Alzamora, Miquel Bezares, Joana Lladó o Salvador Reus són noms reconeguts de la nostra literatura, sense deixar de banda les aportacions de Sebastià Cardell o Miquel Sbert a l'estudi i el coneixement de la creació d'arrel popular. Enmig d'aquesta magnífica fornada d'autors, té un lloc destacat Miquel Cardell. Cardell, entre d'altres, té el mèrit de ser el primer llucmajorer que va gosar treure el cap amb decisió després de Maria Antònia Salvà, un nom que deixava molt alt el llistó de l'ambició i la qualitat literària. Deim això perquè aquest cap de setmana acaben a Nova York unes jornades de presentació de la literatura catalana de les Illes Balears. En el marc d'aquestes jornades, l'escriptor llucmajorer ha moderat una taula rodona en la qual na Carme Riera ha comentat que la urbanització "ha estat la pitjor plaga que ha patit Mallorca". (Segueix)

Posted in Educació i cultura . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

1 2 3  Següent»