facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Accidents de treball: massa i massa sovint

psmllucmajor | 30 Setembre, 2007 21:54

La mort en accident laboral del treballador d’una pedrera a Son Delabau (Guillem Cerdà Sansó, casat, dos fills...) ha endolat el cap de setmana de Sant Miquel, festivitat del patró de Llucmajor i Primera Fira. Hauríem volgut parlar del que han estat uns dies amables i festius -marxa en bicicleta a les piquetes del Pèlag, fira d’artesania, balls, concerts, mostres de randa i pregó de fires- però ho deixarem per a un altre moment. Avui volem posar la vista sobre aquesta xacra dels accidents laborals (Segueix)

Posted in Mobilitat, seguretat, trànsit . Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

De sant Miquel a sant Lluc, les Fires

psmllucmajor | 28 Setembre, 2007 18:14

Ja tenim instal·lades en el passeig les paradetes i l'envelat de la la VII Fira Artesana de Sant Miquel; i, d'aquí a una hora i quart, a les 21.30 h., a la sala d'actes de l'Ajuntament, podrem escoltar el pregó de Fires a càrrec de Joan Bernat Albertí-Dumas, diplomat en estudis estratègics. El títol promet: "El Fort d'Enderrocat (Segueix)

Posted in Educació i cultura . Comentaris: (4). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Domani, mani: Salvem la Real!

psmllucmajor | 28 Setembre, 2007 12:10

O el que és el mateix: demà, manifestació en defensa de la Real i del territori de Mallorca. No hi podríem faltar i, per tant, ens hi adherim i us hi convocam:

 

 (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

S'Estalella, Bé d'Interès Cultural

psmllucmajor | 28 Setembre, 2007 04:26

La Comissió de Patrimoni del Consell acordarà avui la protecció de les cases de pescadors de l’Estalella. La primera reunió d'aquesta legislatura preveu declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) aquest poblat com a indret etnològic. L’indret conviu entre els elements tradicionals i el boom turístic de la zona costanera i contribueix a configurar el paisatge tradicional de la zona de s'Estanyol. La protecció inclourà barraques, casetes tradicionals, escars i el mollet i serà el segon espai de Mallorca declarat "lloc d'interès etnològic" segons llegim avui en el Diari de Balears:

 (Segueix)

Posted in Educació i cultura . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Ple de 26 de setembre

psmllucmajor | 27 Setembre, 2007 15:35

El grup municipal del Bloc per Llucmajor (PSM-Alternativa EU-Els Verds) hem presentat dues mocions al Ple d’aquest mes, reunit ahir migdia. Una fou aprovada per unanimitat i l’altra rebutjada amb els vots de la majoria de facto que integren el PP i ASI.                          

 

 (Segueix)

Posted in General . Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

La normalització del franquisme

psmllucmajor | 25 Setembre, 2007 13:16

Una nota de premsa del tot desafortunada ha fet saltar la polèmica. El DM se n'ha fet ressò: l'Ajuntament de Llucmajor ha trobat oportú recordar que el 1972 el dictador Francisco Franco Bahamonde fou premiat amb l'Espigolera, la distinció que enguany rebrà l'estimadíssima  Banda de Música que tan bé dirigeix Josep Maria Borràs i tan i tan bé presideix el nostre veí Franc Mòjer.

 (Segueix)

Posted in Memòria . Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Quatre gotes, tres nyarrets, cap pesseta

psmllucmajor | 24 Setembre, 2007 21:36

Amb la tardor, les pluges. Quatre gotes i Llucmajor -tot Balears- es col·lapsa. Dècades d'urbanisme cutre i negligent passen factura: un municipi que pretén viure del turisme veu, cada any, com amb les pluges d'estiu se li inunden els carrers principals del seu nucli hoteler. Magrat haver tengut s'Arenal aixecat en obres i amb síquies obertes durant bona part de la passada legislatura, la situació és la de cada final de temporada: plou i s'Arenal s'inunda. La crònica que en fa la premsa és tan breu com demolidora: (Segueix)

Posted in Turisme . Comentaris: (4). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Interminable

psmllucmajor | 21 Setembre, 2007 00:48

Una carta al director en el diari d'avui posa de manifest com van les coses per Urbanisme (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Col·lapse sanitari? Els responsables

psmllucmajor | 20 Setembre, 2007 23:02

Ara es tracta de fer por per poder encimentar La Real. La senyora Aina Castillo, portaveu del PP en matèria de Sanitat i exconsellera del ram, urgeix a continuar les obres del grandiós pelotasso de Son Espases. La senyora Castillo faria bé de comptar fins a deu abans de xerrar (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Això encara pot acabar bé, admirable Fina

psmllucmajor | 20 Setembre, 2007 17:37

No cantem victòria, però en el cas de la patata enverinada de Son Espases s'apunta una via assenyadacoherent i honorable. Els llucmajorers, que sabem que en el nostre hospital de referència (Son Llàtzer) hi ha plantes tancades ("per estalviar", deia la consellera Castillo (PP), que fa dos anys afirmava que no calien més places hospitalàries); als votants del PSM, que recordam que Madrid es negà reiteradament a reformar Son Dureta -unes obres que ja estarien llestes-; i als que coneixem l'extranya història de l'elecció del solar de Son Espases, no ens faran creure que no hi ha altra solució que cedir davant els especuladors pert resoldre de manera àgil i satisfactòria el problema de l'atenció sanitària a Mallorca. Una solució que respecti alhora el paisatge, el patrimoni històric i el dret de les generacions futures a gaudir d'aquesta terra és possible. Només es tracta de tenir coratge polític i no defraudar la paraula donada a la gent que ens ha votat: no defraudar-nos a nosaltres mateixos. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

1 2 3 4  Següent»