facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Balances fiscals

psmllucmajor | 31 Octubre, 2007 13:37

Llucmajor ha aportat, en forma de tributs, una quantitat de diners molt superior a la que ha rebut en forma d'inversions. La darrera: la broma de mal gust que Madrid aporti un miserable milionet d'eurons a la reconversió de s'Arenal. I el mateix passa amb la resta de les Balears: a pagar sense rebre un mal servei a canvi. Si a unes autoritats locals tudades i malbaratadores hi afegim un estat espoliador tendrem una de les explicacions al malestar crònic que partim en aquest terme.

 (Segueix)

Posted in General . Comentaris: (8). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

"DŔficit fiscal", un bon article de Nofre Rullan

psmllucmajor | 31 Octubre, 2007 07:07

El comentàvem fa un parell de dies, aquest article del professor Nofre Rullan en què posa de manifest que -al dèficit fiscal de les Illes Balears- s'hi afegeix el fet que les prioritats inversores van totes en el mateix sentit: la destrucció del territori i la consolidació d'un model econòmic depredador. I hi fa encara aquesta consideració inquietant: "Algú va dir «alerta amb el que demanes que t’ho poden donar», una frase que cobra tot el seu sentit quan veiem el que es vol fer amb només 400 milions d’euros anuals i ens imaginam el que es voldrà fer amb 2.000 o 3.000". Un avís que s'ha de tenir en compte. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Pujada de l'IBI. I paga, boig

psmllucmajor | 30 Octubre, 2007 16:21

S'ha fet coneixedor que han passat les eleccions: ja sabem la primera mesura del famós pla de sanejament que hauria de posar fre al gastòrum municipal i la primera proposta del batle Lluc Tomàs és... (Segueix)

Posted in Gast˛rum, amics i corrupteles . Comentaris: (10). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Es desinfla la bombolla immobiliÓria

psmllucmajor | 30 Octubre, 2007 06:59

Els preus de l'habitatge nou han caigut un 5% en un any a Llucmajor. La notÝcia la publicava ahir el diari de Balears (1). ParalĚlelament, ha augmentat l'atur en el sector de la construcciˇ (2) (Segueix)

Posted in Ind˙stria, comerš, economia local . Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El pare Jordi i els mÓrtirs

psmllucmajor | 29 Octubre, 2007 22:53

No és bo que el partits entrem a qüestionar la vida interior de les confessions religioses. Una estricta separació entre l’Estat i la religió és un dels fonaments de les democràcies ben constituïdes des que el 1776 els Estats Units d’Amèrica proclamaren la seva independència i es dotaren d’una constitució que estableix solemnement això tan assenyat en la seva declaració de drets: “Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof”. (Segueix)

Posted in Mem˛ria . Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Una veu a Madrid

psmllucmajor | 29 Octubre, 2007 14:51

L'actuació del diputat Pere Sampol a Madrid (i us reconam seguir-la al seu weblog: http://www.peresampol.cat/ ) ha posat de manifest la possibilitat i la necessitat que les Illes Balears comptin amb una veu pròpia en el Congrés dels Diputats; una veu de les Illes, independent, no integrada en la disciplina dels dos grans grups parlamentaris que massa sovint condemna al silenci els representants del poble balear. (Segueix)

Posted in General . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Cr˛nica negra

psmllucmajor | 28 Octubre, 2007 22:29

No es tracta de fer alarmisme sinˇ de constatar un fet: la inseguretat, la por, el malestar, s'han fet habituals en els carrers del nostre terme. Aquest cap de setmana ha estat un homicidi: un home apunyalat en un local after del carrer de Girona. Els ve´ns feia estona que es queixaven de l'ambient que s'hi congriava i de les molŔsties. I el diari dˇna noms de carrers on hi ha baralles similars: Salut, Miramar... (Segueix)

Posted in Mobilitat, seguretat, trÓnsit . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Prioritats

psmllucmajor | 27 Octubre, 2007 11:13

Llegim en el diari que els "socialistes" del Migjorn -vol dir els cÓrrecs del PSOE a la comarca- "reclamen" (sic!) a la senyora Armengol, la secretÓria general de la seva filial insular, que el tren passi pel Migjorn. Ja ens sembla bÚ que facin pinya en aquesta qŘestiˇ. Vegem si entre tots treim el carro endavant. Ara, no ens sabria gens de greu que els cÓrrecs del PSOE del Migjorn demanassin tambÚ als seus superiors, Antich i Zapatero, quin lloc ocupa el tren en les seves prioritats. (Segueix)

Posted in Mobilitat, seguretat, trÓnsit . Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

"Bote, grÓcies". Ferran Aguilˇ parla de s'Arenal

psmllucmajor | 26 Octubre, 2007 11:48

Un article de Ferran Aguiló en el Diari de Balears d'avui posa de manifest alguns dels perills que s'amaguen darrera una determinada concepció de les "reformes integrals" de les zones turístiques. Pensem-hi encara una estona. L'article és aquí i és aquest. Llegiu-lo, si voleu i us lleu. Ja en parlarem: (Segueix)

Posted in Turisme . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Embˇs a l'autopista

psmllucmajor | 25 Octubre, 2007 21:57

Ahir l'autopista es revelÓ, una vegada mÚs, una infrastructura frÓgil. Fonamentar tot el sistema de transports a fer anar tothom en cotxe i a fer passar tots els cotxes pel mateix canˇ tÚ, entre d'altres perills (accidents, contaminaciˇ, costos econ˛mics, desarticulaciˇ del territori), el de la fragilitat del sistema (Segueix)

Posted in Mobilitat, seguretat, trÓnsit . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3  SegŘent»