facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

101 morts a les carreteres de les Balears

psmllucmajor | 12 Novembre, 2007 08:21

Amb el motorista atropellat a la carretera de Llucmajor a Campos aquest cap de setmana -i amb el que morÝ ahir prop de Mercapalma- sˇn 101 les persones que han mort enguany en accident de trÓnsit a les Balears -segons el recompte que en fa IB3 rÓdio, 90 segons el DdB-. Massa i massa a prop i massa evitables. Bona part a les carreteres i autopistes del nostre terme: Palma-SantanyÝ i la carretera militar, de les que mÚs acccidents sumen a Mallorca segons un estudi del Consell.

Posted in Mobilitat, seguretat, trÓnsit . Comentaris: (7). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ARCA denuncia unes obres a Son Noguera

psmllucmajor | 10 Novembre, 2007 08:58

L'Associaciˇ per a la rehabilitaciˇ dels centres antics (ARCA) ha denunciat (1) uns moviments de terra en s˛l r˙stic protegit a la finca de Son Noguera, just davant del polÝgon industrial. ARCA tem que els moviments de terra puguin afectar els valuosos jaciments arqueol˛gics de la zona, coneguda per les valuoses cases de possessiˇ i el conjunt talai˛tic que contÚ (Segueix)

Posted in Educaciˇ i cultura . Comentaris: (10). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

AixÝ no anam enlloc: demÓ tots a ses Fontanelles

psmllucmajor | 09 Novembre, 2007 19:52

El consell de Govern ha ajornat, degut a l'oposiciˇ d'Uniˇ Mallorquina, el projecte de llei i el decret-llei de Mesures urbanÝstiques urgents impulsat per la conselleria d'Ordenaciˇ del Territori. La mesura hauria significat la protecciˇ immediata d'una vintena d'espais naturals de les Balears directament amenašats pels urbanitzadors, entre els quals hi ha ses Fontanelles -a can Pastilla- o Regana -a Llucmajor-. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (10). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Prou decepcions en polÝtica territorial

psmllucmajor | 09 Novembre, 2007 06:50

En Gabriel Vicens (Bloc-PSM) i la conselleria de Mobilitat i Ordenació del territori han fet bé la seva feina: en cent dies han posat sobre la taula el projecte de tranvia de s'Arenal fins a Palma i l'aeroport i -el que és més important- un projecte de Llei de mesures territorials urgents i el decret Llei que l'acompanya que poden significar la salvació d'un bon nombre dels espais naturals més directament amenaçats per un urbanisme depredador (una disúrbia, hauríem de dir: urbanisme era una altra cosa) impropi del segle XXI. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (5). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Alguna cosa es mou per devers la costa

psmllucmajor | 06 Novembre, 2007 22:54

La degradaciˇ del litoral mallorquÝ -i de tot el litoral mediterrani peninsular- ha arribat a un extrem tal que el ministeri de Medi Ambient, que no va actuar quan era a temps de fer aplicar una legislaciˇ de costes que data dels anys 80, ara estudia (i subratllam que "estudia") una sŔrie d'actuacions que no exclouen demolicions de construccions ja fetes: ocupacions irregulars del domini p˙blic, hotels i... la central des Murterar (jas coca!). El Diario de Mallorca d'avui publica un ampli i bon resum de les propostes del Ministeri. En copiam mÚs avall (1) les que afecten el nostre terme i el seu entorn mÚs immediat, del cap de ses Salines a ses Fontanelles. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

┐Menos impuestos? Tassa i mitja!

psmllucmajor | 06 Novembre, 2007 16:20

El Ayuntamiento Pleno, en sesión ordinaria celebrada en el día de hoy*, ha adoptado los siguientes acuerdos:
  (Segueix)

Posted in Gast˛rum, amics i corrupteles . Comentaris: (11). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Dissabte, sens falta, a passejar per ses Fontanelles

psmllucmajor | 05 Novembre, 2007 22:43

El GOB i la Plataforma per Ses Fontanelles han convocat un acte a favor de la preservaciˇ de la darrera zona humida de la badia, que es farÓ aquest dissabte, dia 10 de novembre. Les dues entitats fan una crida a totes les institucions perquŔ aturin el projecte d'urbanitzaciˇ i rehabilitin la zona. Segons els ecologistes, s'Arenal i tot Mallorca mereixen recuperar la zona humida. L'acte consistirÓ en una passejada que partirÓ a les 12 hores de davant l'Hotel Java, a sĺArenal. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Defensar el territori Ús defensar el futur. "No hay que pedir perdˇn"

psmllucmajor | 04 Novembre, 2007 09:51

El Diario de Mallorca informa avui que el Consell de Govern de divendres que ve podria aprovar una proposta de la conselleria de Mobilitat i Ordenaciˇ del Territori per a l'ampliaciˇ dels espais naturals (ANEI) i les Órees rurals d'interŔs paisatgÝstic (ARIP). Sembla que serÓ una mesura limitada destinada a protegir alguns dels espais paisatgÝsticament o ambientalment mÚs valuosos que encara avui estan directament amenašats. El conseller d'Ordenaciˇ del Territori, Gabriel Vicens (PSM-Bloc), no ha volgut entrar en especulacions sobre el cas per˛ la notÝcia ha arribat a la premsa. Cal prudŔncia, doncs, i discreciˇ. Per˛ ens alegra saber que en el Govern hi ha qui encara ens mantÚ viva l'esperanša. Des d'aquesta pÓgina nomÚs volem fer-los arribar un alŔ de coratge i aquest missatge clarÝssim que avui, en el DM, firma Felipe ArmendÓriz: "no hem de demanar perdˇ". Perdˇ per defensar la terra, per defensar el futur, el pa dels nostres fills. El subscrivim mot per mot, lletra per lletra. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El Govern de ZP es negÓ a protegir ses Fontanelles el 2006 i ara proposa salvar-les

psmllucmajor | 03 Novembre, 2007 22:15

Un informe del ministeri de Medi Ambient insta ara a incloure ses Fontanelles dins la zona litoral protegida quan la direcciˇ general de Costes se negÓ a fer-ho l'any passat. La negativa de Costes a protegir ses Fontanelles el 2006 va fer possible que Catalina Cirer (PP), en un dels seus darrers actes com a batlessa de Palma, aprovÓs el projecte d'urbanitzaciˇ d'aquesta zona, el darrer aiguamoll de la nostra badia. (Segueix)

Posted in Territori, medi ambient . Comentaris: (9). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La bombarda: quan anÓvem armats

psmllucmajor | 02 Novembre, 2007 22:47

Lĺescriptor Miquel FerrÓ, en la seva secciˇ del Diari de Balears (Tal dia com avui ) sĺha fixat en la bombarda que reforša el cantˇ del carrer de Sant Miquel amb el carrer dels Gats (Segueix)

Posted in Mem˛ria . Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent