facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

El PSM critica l’increment de dèficit i de factures sense pagar de l’Ajuntament de Llucmajor

psmllucmajor | 28 Setembre, 2011 16:26

Els nacionalistes es mostren molt preocupats davant els 31,5 milions pendents de pagament del pressupost de 2010

Joana Lluïsa Mascaró, portaveu del PSM a l’Ajuntament de Llucmajor, diu estar escandalitzada davant la liquidació del Pressupost de 2010 i posa com a exemple “dues xifres ben significatives, el pressupost aprovat era de 36,6 milions d’euros i a final d’any, a 31 de desembre de 2010, ens trobam amb una xifra de 31,5 milions d’euros pendents de pagament a empreses i proveïdors, sense comptar el deute amb els bancs”.

La portaveu nacionalista explica que durant anys, el Partit Popular ha pressupostat més ingressos dels reals i ha gastat uns doblers que no tenien, fet que ha provocat que quasi tots els anys s’hagin tancat amb dèficit. “Concretament el dèficit de 2010 ha estat de 3,9 milions d’euros, i això que teníem un Pla de sanejament per evitar nou dèficit i eixugar el d’anys anteriors”, ha afegit.

Mascaró afirma però, que això no és la única cosa que els preocupa, ja que “a final d’any els fons disponibles de Tresoreria haurien d’haver estat, com a mínim, de 10,8 milions (provinents d’un crèdit de 6 milions concertat fa més de cinc anys per a la construcció d’un aparcament subterrani a s’Arenal i de 3,4 milions de les contribucions especials de Cala Pi, Vallgornera i Es Pas per les obres de sanejament, entre d’altres), però els fons disponibles reals només són de 2,4 milions d’euros, provocant un romanent de tresoreria per a despeses generals negatiu de 9,7 milions d’euros. I per si això encara no fos prou, continua la portaveu nacionalista, ens hem trobat amb un munt de factures pendents d’aplicar que poden superar els 5 milions d’euros”.

Mascaró comenta que “ara tocaria incorporar els 5 milions pendents d’aplicar el 2010, al pressupost de 2011, i a la vegada, donar de baixa despeses per valor de 9,7 milions d’euros (la quantitat del romanent de tresoreria negatiu), però a dia d’avui els doblers de 2011 duen estar pràcticament esgotats i ens preocupa com arreglaran la situació especialment per les empreses i negocis que esperen cobrar”.

Finalment, la portaveu nacionalista explica que no és d’estranyar que Joan Jaume, batle del PP, hagi duit a debat a Ple aquest tema cinc mesos més tard del que tocava, “com hagués pogut explicar just abans de les eleccions que havia tancat l’exercici pressupostari de 2010 que tenia una previsió d’ingressos i despeses de 36 milions, acaba amb un dèficit de 3,9, un romanent de tresoreria negatiu de 9,7 i un deute global de 74 milions d’euros (31 milions a proveïdors i 43 milions a bancs)?”, ha conclòs Mascaró.

Posted in Gastòrum, amics i corrupteles . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent