facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

QUAN DIR NO ÉS UNA MANERA DE GOVERNAR

psmllucmajor | 25 Abril, 2013 15:02

Al ple del mes de març els regidors del PSM presentàrem una moció per debatre el suport i el fomental turisme cultural i de natura al nostre municipi.

Sabem que el patrimoni cultural i natural de Llucmajor és un actiu que pot contribuir a la desestacionalització i que pot allargar la temporada turística, i sabem també que així com estan les coses en tema de turisme vacacional, tot és poc per contribuir en aquesta direcció.

Tenim una gran quantitat de béns amb un alt interès cultural, tant per l’arquitectura com per les obres d’art que atresoren i que són, actualment, de difícil accés.

Seria interessant arribar a enteses, acords o convenis per poder visitar immobles privats d’interès, ja que en tenim de ben interessants i especialment els declarats formalment BIC (Bé d’Interès Cultural) o que contenguin elements amb aquesta declaració així com arbitrar fórmules per visitar els edificis públics o potenciar la visita als edificis religiosos. Amb aquests i d’altres arguments dins la mateixa línia demanàrem al ple que s’adoptassin els següents acords:

1) Instar el Govern de les Illes Balears a crear una ponència d’estudi per proposar mesures de dinamització del turisme actual que incloguin visites als BICS públics i privats.

2) Que l’Ajuntament proposi iniciatives culturals que permetin la visita pública dels béns d’interès cultural i de llocs amb interès natural, amb acords amb el bisbat i els particulars.

Per part del grup de govern (PP) ens va rebatre la proposta, com és costum, el propi batle, dient que ja es feien coses en aquest sentit i que si allò que volíem era envair propietats privades.

O bé no vaig expressar bé el sentit de la proposta, que des del PSM fèiem clarament amb un esperit de col·laboració i de potenciar el que ja es pugui fer, o bé l’equip de govern s’agafa les propostes de l’oposició com a critiques destructives a la seva forma de governar. El cert és que el PP ens va tomar la moció amb els seus vots en contra i el vots a favor de la bancada de l’oposició.

Començam a pensar que el PP té una consigna clara: que totes les propostes que venguin per part de qualsevol que no sigui dels “nostros” no ha de veure la llum dins l’Ajuntament de Llucmajor.

I dic això perquè si algun dels nostres lectors hi veu res de dolent o una doble intenció, en aquesta proposta, m’agradaria que m’ho fes saber, ja que encara no ens explicam per què no es va aprovar.
Jaume Tomàs Oliver

Portaveu del grup municipal PSM a la Sala.

Posted in General . Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Llucmajor blackout

psmllucmajor | 12 Abril, 2013 22:58

Aquests dies passats hem conegut la campanya iniciada pel GOB, Mallorca Blackout que, amb la col·laboració del pintor Miquel Barceló, pretén fer ressò internacional de l’agressió contra els espais naturals de les nostres Illes i el menyspreu cap a les polítiques de protecció del territori i els recursos naturals.

En aquesta performance, mai sabrem si de forma premeditada o sotmeses per l'atzar, es primeres gotes del betum de Miquel Barceló cauen sobre Llucmajor i s'Arenal.


Independentment de la causa d'aquest fet és evident que l'Ajuntament Llucmajor, governat pel Partit Popular els darrers vint anys, és un trist exemple de mala gestió en temes ambientals. De fet, de la vintena d'amenaces que denuncia el GOB al vídeo, dues són al nostre municipi: l'ampliació del Club nàutic de s'Arenal i la urbanització de Vallgornera.

CN s'Arenal
Ja varem xerrar el mes passat d'aquest projecte que es vol realitzar sobre 10 hectàrees marines de gran valor ecològic i a escassos metres de la Reserva Marina del Cap Enderrocat. El projecte consisteix en la construcció de 155 nous amarraments per a grans eslores d’entre 20 i 30 metres. La infraestructura suposaria un creixement del 75% sobre les instal·lacions actuals, passant de les 12,3 hectàrees ocupades a 21,7.
És un bon exemple de la forma d'actuar del govern del PP, que pressuposa incompatible els interessos econòmics i els ambientals. I davant aquesta incompatibilitat tria els primers.

Vallgornera
La urbanització d'Es Pas de Vallgornera va ser promoguda als anys 60 i després d'anys d'estar aturada, no va ser fins els anys 2001 i 2002 quan es va reactivar els procés d'urbanització i la construcció d'habitatges. L’amenaça d'aquesta urbanització és doble, per un costat la construcció massiva sobre una, fins fa poc verge, porció de costa, i l'amenaça que aquesta urbanització provoca sobre l'espectacular Cova de Vallgornera. L'execució de les obres de la urbanització afecta a la cova, les vibracions provoca petits despreniments i les filtracions fecals contaminen les aigües subterrànies, etc.
El GOB, i nosaltres ens adherim a aquesta demanada, ha sol·licitat en reiterades ocasions als darrers anys la desclassificació de la urbanització del Pas de Vallgornera.

L'Ajuntament de Llucmajor ha donat durant anys llicències per a la construcció d'habitatges a la urbanització del Pas de Vallgornera, tot i saber, que no podrien disposar de final d'obres per la manca de clavegueram.

Altres amenaces

Consideram que encara hi ha més amenaces sobre el territori llucmajorer i que el nostre ajuntament, lluny d'oposar-s’hi, s'ha postulat com a part interessada del projecte. En aquest punt podríem trobar l’eterna amenaça de construcció de parcs temàtics al nostre municipi, el circuit de fórmula 1 a la zona de Son Granada de Dalt i la Universitat privada de Maioris.

Per tot això, des del PSM de Llucmajor volem felicitar el GOB i Miquel Barceló pel seu compromís amb Mallorca, i donar-los coratge perquè continuïn lluitant pels interessos de tots els mallorquins.

Posted in General . Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent