facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

PSM-IV-ExM de Palma i PSM de Llucmajor presenten mocions en contra de l’ampliació “desmesurada i insostenible” del Club Nàutic de S’Arenal

psmllucmajor | 16 Gener, 2013 15:35

Els regidors de PSM-IV-ExM de Palma i i del PSM de Llucmajor consideren que l’ampliació és es posa en perill la reserva de posidònia i suposarà un deteriorament de la qualitat de l’aigua de la platja i pèrdua d’arena a la part central de la badia

PSM-IV-ExM de Palma i PSM de Llucmajor presenten mocions als respectius ajuntaments per denunciar, l’afectació i l’impacte gravíssim que tindrà aquest projecte d’ampliació tant sobre el medi ambient i l’entorn, com sobre el petit comerç, la planta hotelera i els propis residents de la zona.

Jaume Tomàs, portaveu del PSM de Llucmajor assegura que “des del punt de vista ecològic és un desastre de dimensions majúscules perquè tindrà un impacte molt greu sobre les praderes de posidònia posant en greu perill la conservació de la Reserva Maria del Cap Enderrocat”.

Per la seva part, Antoni Verger, portaveu de PSM-IV-ExM de Palma, denuncia que “amb aquest projecte els interessos particulars es posen per damunt l’interès general. Guanyaran uns pocs però hi perdrem la majoria, residents, turistes, petit comerç, hotelers, amb menys arena, pitjor qualitat d’aigües i un impacte paisatgístic important”.

Els regidors de Palma i Llucmajor duran mocions als respectius plenaris que se celebraran a finals d’aquest mes de gener per posar damunt de la taula els greus perills que suposaran aquest projecte desmesurat i sobredimensionat, que passarà de les 12,3 Ha actuals a les 21,6 que preveu el projecte d’ampliació. Els regidors del municipi, a més, denuncien la manca d’informació, els obstacles per accedir a l’expedient així com l’opacitat amb què s’està duent aquest procés per part de l’Ajuntament de Llucmajor.

Concretament, l’afectació sobre la platja de s’Arenal suposaria empitjorar la qualitat de l’aigua i de l’arena, ja que hi hauria una variació de la dinàmica de sediments, un fet que accentuarà el procés d’augment significatiu de l’arena situada a la platja annexa al club nàutic en detriment de la de la zona central da la badia, cada vegada més despoblada d’arena.

Pel que fa a la reseva de posidònia, tot i que hi ha nombroses normatives que la protegeixen, l’informe d’impacte ambiental del projecte d’ampliació evidencia que hi haurà una afectació important sobre la posidònia malgrat intenti minimitzar les conseqüències.

D’altra banda, el Pla de Rehabilitació Integral de la Platja de Palma i el seu master plan, aprovat amb el consens de totes les forces polítiques, apostava per rehabilitar la zona amb paràmetres de sostenibilitat i qualitat ambiental cosa absolutament incompatible a un projecte com l’ampliació desmesurada del Club Nàutic, que suposarà un empitjorament de la qualitat de l’aigua, el paisatge i l’ecosistema natural.

 


 

Categoria: Territori, medi ambient. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.