facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

El PP tampoc no vol promocionar la llengua i la cultura a l’exterior

psmllucmajor | 23 Març, 2013 00:11

La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s'hi varen incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i l'Associació Xarxa de Ciutats Valencianes per Ramon Llull.

Aquesta Fundació té com a finalitats intensificar l'estudi, la promoció i la defensa de la llengua catalana i fomentar la projecció exterior de la llengua i dels diferents àmbits culturals que s'hi expressen. També vetlla pel compliment de la legislació sobre la llengua, en col·laboració amb altres organismes i organitzacions públiques i privades, i ajuda a impulsar les actuacions de l'Institut Ramon Llull que coincideixen amb els objectius de la Fundació.

El passat 20 de febrer, representants de diversos ajuntaments i altres entitats locals, es reuniren al casal de la Institució Pública Antoni M. Alcover (Manacor), amb la intenció de constituir una xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears per integrar-se a la Fundació Ramon Llull.

Així resen els tres primers paràgrafs de la Manifestació de la voluntat de crear una xarxa de municipis i entitats locals de les Illes Balears pel Ramon Llull.

I amb aquest esperit els regidors del PSM de l'Ajuntament de Llucmajor presentàrem una moció d'adhesió a l’òrgan fundacional de la xarxa de municipis de les Illes Balears pel Ramon Llull.

I la presentàrem amb il·lusió, ja que després que el Govern balear l’abandonàs, en principi per qüestions econòmiques, l'adhesió que nosaltres demanàvem no ens havia de costar res, i després de que el nostre batle en repetides ocasions ens digués que en temes de defensar la nostra llengua ens hi trobaríem, considerarem que era una moció que es podia aprovar perfectament.

Idò no, per part del PP aquesta moció no té sentit, ja que --va dir- - tenim un Institut d'Estudis Baleàrics, que compleix la funció de divulgar el mallorquí, i sobretot que amb la "deriva" que ha pres Catalunya, marcadament sobiranista, no tenim cap feina prop de l'Institut Ramon Llull.

Vaig intentar fer unes reflexions sobre que el tema no era anar contra l'Institut d’Estudis Baleàrics, ja que són complementaris i un no anul·la l'altre, i que per una vegada Llucmajor es podria veure amb els municipis capdavanters en defensa de la nostra llengua i la promoció cultural i, a la vegada, contribuir a la projecció exterior dels escriptors i artistes llucmajorers.

Que en aquells moments ja hi havia setze municipis que havien manifestat la seva voluntat d'adherir-se a la xarxa, inclosos dos governats pel PP.

Va ser per demés, ens varen tomar la moció amb els vots en contra de l'equip de govern, l'abstenció d'ASI, i els vots a favor de PSOE, CxI i els nostres.

Jaume Tomàs Oliver
Portaveu del PSM a l'Ajuntament de Llucmajor

Categoria: Llengua, identitat. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.