facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Llucmajor blackout

psmllucmajor | 12 Abril, 2013 22:58

Aquests dies passats hem conegut la campanya iniciada pel GOB, Mallorca Blackout que, amb la col·laboració del pintor Miquel Barceló, pretén fer ressò internacional de l’agressió contra els espais naturals de les nostres Illes i el menyspreu cap a les polítiques de protecció del territori i els recursos naturals.

En aquesta performance, mai sabrem si de forma premeditada o sotmeses per l'atzar, es primeres gotes del betum de Miquel Barceló cauen sobre Llucmajor i s'Arenal.


Independentment de la causa d'aquest fet és evident que l'Ajuntament Llucmajor, governat pel Partit Popular els darrers vint anys, és un trist exemple de mala gestió en temes ambientals. De fet, de la vintena d'amenaces que denuncia el GOB al vídeo, dues són al nostre municipi: l'ampliació del Club nàutic de s'Arenal i la urbanització de Vallgornera.

CN s'Arenal
Ja varem xerrar el mes passat d'aquest projecte que es vol realitzar sobre 10 hectàrees marines de gran valor ecològic i a escassos metres de la Reserva Marina del Cap Enderrocat. El projecte consisteix en la construcció de 155 nous amarraments per a grans eslores d’entre 20 i 30 metres. La infraestructura suposaria un creixement del 75% sobre les instal·lacions actuals, passant de les 12,3 hectàrees ocupades a 21,7.
És un bon exemple de la forma d'actuar del govern del PP, que pressuposa incompatible els interessos econòmics i els ambientals. I davant aquesta incompatibilitat tria els primers.

Vallgornera
La urbanització d'Es Pas de Vallgornera va ser promoguda als anys 60 i després d'anys d'estar aturada, no va ser fins els anys 2001 i 2002 quan es va reactivar els procés d'urbanització i la construcció d'habitatges. L’amenaça d'aquesta urbanització és doble, per un costat la construcció massiva sobre una, fins fa poc verge, porció de costa, i l'amenaça que aquesta urbanització provoca sobre l'espectacular Cova de Vallgornera. L'execució de les obres de la urbanització afecta a la cova, les vibracions provoca petits despreniments i les filtracions fecals contaminen les aigües subterrànies, etc.
El GOB, i nosaltres ens adherim a aquesta demanada, ha sol·licitat en reiterades ocasions als darrers anys la desclassificació de la urbanització del Pas de Vallgornera.

L'Ajuntament de Llucmajor ha donat durant anys llicències per a la construcció d'habitatges a la urbanització del Pas de Vallgornera, tot i saber, que no podrien disposar de final d'obres per la manca de clavegueram.

Altres amenaces

Consideram que encara hi ha més amenaces sobre el territori llucmajorer i que el nostre ajuntament, lluny d'oposar-s’hi, s'ha postulat com a part interessada del projecte. En aquest punt podríem trobar l’eterna amenaça de construcció de parcs temàtics al nostre municipi, el circuit de fórmula 1 a la zona de Son Granada de Dalt i la Universitat privada de Maioris.

Per tot això, des del PSM de Llucmajor volem felicitar el GOB i Miquel Barceló pel seu compromís amb Mallorca, i donar-los coratge perquè continuïn lluitant pels interessos de tots els mallorquins.

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.