facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

QUAN DIR NO ÉS UNA MANERA DE GOVERNAR

psmllucmajor | 25 Abril, 2013 15:02

Al ple del mes de març els regidors del PSM presentàrem una moció per debatre el suport i el fomental turisme cultural i de natura al nostre municipi.

Sabem que el patrimoni cultural i natural de Llucmajor és un actiu que pot contribuir a la desestacionalització i que pot allargar la temporada turística, i sabem també que així com estan les coses en tema de turisme vacacional, tot és poc per contribuir en aquesta direcció.

Tenim una gran quantitat de béns amb un alt interès cultural, tant per l’arquitectura com per les obres d’art que atresoren i que són, actualment, de difícil accés.

Seria interessant arribar a enteses, acords o convenis per poder visitar immobles privats d’interès, ja que en tenim de ben interessants i especialment els declarats formalment BIC (Bé d’Interès Cultural) o que contenguin elements amb aquesta declaració així com arbitrar fórmules per visitar els edificis públics o potenciar la visita als edificis religiosos. Amb aquests i d’altres arguments dins la mateixa línia demanàrem al ple que s’adoptassin els següents acords:

1) Instar el Govern de les Illes Balears a crear una ponència d’estudi per proposar mesures de dinamització del turisme actual que incloguin visites als BICS públics i privats.

2) Que l’Ajuntament proposi iniciatives culturals que permetin la visita pública dels béns d’interès cultural i de llocs amb interès natural, amb acords amb el bisbat i els particulars.

Per part del grup de govern (PP) ens va rebatre la proposta, com és costum, el propi batle, dient que ja es feien coses en aquest sentit i que si allò que volíem era envair propietats privades.

O bé no vaig expressar bé el sentit de la proposta, que des del PSM fèiem clarament amb un esperit de col·laboració i de potenciar el que ja es pugui fer, o bé l’equip de govern s’agafa les propostes de l’oposició com a critiques destructives a la seva forma de governar. El cert és que el PP ens va tomar la moció amb els seus vots en contra i el vots a favor de la bancada de l’oposició.

Començam a pensar que el PP té una consigna clara: que totes les propostes que venguin per part de qualsevol que no sigui dels “nostros” no ha de veure la llum dins l’Ajuntament de Llucmajor.

I dic això perquè si algun dels nostres lectors hi veu res de dolent o una doble intenció, en aquesta proposta, m’agradaria que m’ho fes saber, ja que encara no ens explicam per què no es va aprovar.
Jaume Tomàs Oliver

Portaveu del grup municipal PSM a la Sala.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.