facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

TENEN FUTUR LES BICICLETES A LLUCMAJOR ?

psmllucmajor | 16 Juliol, 2013 00:00

El Ple de l’Ajuntament del passat mes de maig va aprovar una proposta, presentada pel PSM en forma de moció, per a potenciar l’ús de la bicicleta dins i fora dels nuclis de població del nostre municipi.

 
Ús de la bicicleta: dos conceptes diferents, però complementaris


Per una banda es tracta d’una manera de desplaçar-se, ja sigui per anar a comprar el pa, anar a escola o a l’institut, o arribar al camp de futbol, tant per petits com grans.
Per l’altra  xerram de potenciar i cuidar la xarxa de camins de les rutes cicloturistes, les més llargues de Mallorca, i que tan bé coneixen els practicants de l’esport de la bicicleta, illencs i de fora de l’illa;  i que bons redits deixen per allà on passen (demanaho als restauradors de Plaça!).
El que si comparteixen els dos conceptes és que l’ús de la bicicleta contribueix a millorar la qualitat de vida dels qui l’utilitzen, que presenta nombrosos avantatges socials, en la mesura que és un vehicle silenciós, net, assequible i sostenible. Amés de contribuir a reduir la congestió del trànsit urbà, ja que necessita poc espai tant en moviment com aparcada.

La necessària convivència amb els vianants i els vehicles a motor

Tenim un municipi ideal per a l’ús de la bicicleta: per la seva mida, configuració i, fins i tot. per tradició. El que ens falta són itineraris segurs i saber regular la necessària convivència entre vianants, bicicletes i vehicles a motor.

Això es pot aconseguir desplegant programes d’educació, formació i informació, sobretot entre els més joves del poble, ja que són els potencials usuaris del futur. I tenint cura de la xarxa cicloturista, tant amb l’asfalt com amb la neteja de voreres de carrers i camins.

Imprescindible la col·laboració d’altres institucions

També és més que necessari implicar organismes supramunicipals (Consell, Govern) perquè col·laborin amb altres tipus d’actuacions. Actuacions com ara la construcció de carrils bici a aquelles carreteres que suporten més quantitat de ciclistes, o a alguns trams de carreteres amb gran afluència de vehicles a motor (com ara la carretera de s’Arenal- s’Estanyol per es Cap Blanc).

La moció presentada pel PSM tenia l’objectiu de posar un granet més dins el graner per tal d’aconseguir una convivència més còmoda, més sostenible i més saludable dins els carrers i camins de Llucmajor. El fet de ser aprovada per unanimitat suposa que tots els grups comparteixen aquest objectiu, i convertir-lo en realitat ja és tasca dels que comanden.


Jaume Tomàs Oliver
Portaveu del PSM

Categoria: Gastòrum, amics i corrupteles. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.