facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

“Ja veurem el mes que ve”

psmllucmajor | 25 Abril, 2014 13:11

L'inici de l'any és temps propici per fer balanç, donar un repàs a la feina feta durant l'any anterior i planificar l'any que ve. Aquesta és la sana costum que li recomanaríem fer als caps pensant del nostre Ajuntament.

A nivell polític, el 2013, ha esta un any de paràlisis dins a l'Ajuntament, cap novetat interessant, cap proposta de millora, cap canvi per anar cap endavant. Si, és cert que la crisis econòmica impedeix llançar grans projectes. Però no ens referim a aquest projectes, sinó als més senzills, als projectes del dia a dia, aquells que més que inversió precisen de esforç i enginy per dur-los endavant.

Ara que tenim més polítics “professionals” que mai al consistori, aquesta superpoblació de cervells populars no se reflecteix, de cap forma, en el ritme de feina municipal.

Més encara, no és només que no facin la seva feina, sinó que en moltes ocasions posen traves a la feina de funcionaris i de l'oposició. Aconseguint un ajuntament inactiu i on la frase “ja ho veurem el mes que ve” pareix un mantra repetit fins l'absurd pels nostres governants.


Encara que un municipi com Llucmajor no se pot deixar a la deriva i que tenim al nostre batle pensant més en el daurat retir, que tendrà a partir del 2015, que en posar ordre dins la casa consistorial o en obrir nous melons que el complicassin la vida. Però avui, no vull dirigir les meves critiques cap al nostre batle, al qual li desitjam per al 2014 la força necessària per posar ordre dins el seu corral, sinó al seu extens i ben remunerat equip de regidors, els quals consideram no estan fent prou per el nostre municipi.

I temes per fer feina n'hi ha molts, més que mai. Però les oportunitats passen sense que ningú se n'hagi temut de que passaven. Qualcú recorda un projecte al qual l'ajuntament s'hagi intentat pujar per iniciativa pròpia? Són comuns les ajudes en energies alternatives, en foment de la cultura però l'Ajuntament no fa la mínima intenció de complicar-se la vida amb projectes que el treguin del seu dolce far niente. Alguns perquè no volen i altres perquè no poden, deixen passar oportunitats, de les quals tots els ciutadans ens podriem beneficiar


Com hem dit, multituds de projectes esperen a que un del regidors el faci seu i el dugui cap endavant. Sense voler ser exhaustius i conscients de que passam per alt altres molts temes importants, volem fer un decàleg de temes, els qual s'haurien de treballar durant el 2014:


1.La reforma de la Platja de Palma, que actualment funciona a dues velocitats, la ràpida, per als hotelers que aconsegueixen tot allò que demanen i un altre, velocitat nul·la, per a les millores que afecten als ciutadans.

2. Potenciació turística del municipi, més enllà del sol i platja. Tenim cultura i patrimoni espectacular. Però en cultura, cap novetat, pareix que ara no toca. Aturat des del 2006 un catàleg de camins per posar en valor el bens etnològics que omplen fora vila o la recuperació de les antigues vies del tren com a Vies verdes. El turista de senderisme és un turisme que augmenta i al qual hem d'atreure decididament.

3. Radicalitat democràtica, donant veu al ciutadans, informant-los del que se fa i desfà. La necessitat de un reglament de participació ciutadana i un reglament de funcionament dels plenaris, que donin informació i veu al poble, i donin transparència a l'Ajuntament de la foscor.

4. Revisió del plantejament urbanístics municipals. Tenim un PGOU absolutament obsolet i que espera que fa dècades una necessària revisió.

5. El problema de l'aparcament a s'Arenal, que més enllà de les incomoditats que ocasiona als veïns, asfixia el comerç de la zona. I associat o no a aquest problema, la reforma de la plaça Reina Mª Cristina, tantes vegades anunciada com finalment oblidada, per convertir-la en un lloc atractiu per al ciutadà i pel visitant.

6. El creixement poblacional de les urbanitzacions, a la costa de Llucmajor, ha d'anar acompanyada de les infraestructures necessàries. En aquest sentit és necessari donar passes decidides cap ala construcció d'un nou institut al municipi, però també posar remei a l'absència d'instal·lacions esportives, d'esbarjo, culturals, per a joves, ...

7. Els joves són sense dubte uns dels grans oblidats, sense cap tipus de casal per fer activitats en tot el municipi, ni d'una decidida política de potenciació de l'oferta a aquest important segment d'edat.

8. Segueix sense tenir solució el problema del clavegueram a la zona de Vallgornera, posant en perill en monument natural que són les coves de Vallgornera i amb la constant amenaça de una multa multimillonària per part de l'Europa per no saber (voler?) protegir-la com pertoca.

9. Accelerar les obres necessàries per abastir d'aigua potable la zona de s'Estanyol i Son Bieló. Obra necessària i que la seva execució s'està allargant en excés sense tenir els motius clars d'aquesta espera.

10. Manteniment dels nostres carrers, aceres i asfalt, necessiten d'inversions necessàries. Inversions que fa massa anys que l'ajuntament s'intenta estalviar. També és necessari millorar el manteniment de les nostres escoles, de les quals l'ajuntament és responsable i que actualment no realitza o el realitza de forma ineficient.


Molta feina, per uns regidors que han demostrat nul·la capacitat de fer feina. De resoldre problemes, per falta de capacitat o per falta d'activitat. Sense dubte els llucmajorers ens mereixem uns regidors millors.


Mentre esperem que els nostres regidors, despertin i se posin a fer feina. Des de l'agrupació del Partit Socialista de Mallorca seguirem realitzant una oposició activa, intentant compaginar la denuncia dels errors comesos amb les propostes constructives, propostes que demostren que hi ha alternativa a Llucmajor, alternativa a dues dècades de nefastes polítiques conservadores.

Categoria: Gastòrum, amics i corrupteles. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.