facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Comença el procés de primàries obertes perquè la ciutadania elegeixi tota la llista de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell

psmllucmajor | 15 Octubre, 2014 17:06

Avui s’obre el termini perquè qualsevol ciutadà o ciutadana s’inscrigui en elens o presenti la seva candidatura a integrar les llistes electorals.

Fina Santiago: “les llistes de MÉS estan obertes a qualsevol ciutadà de Mallorca que vulgui participar en política per canviar les coses. Mentre altres partits estan pendents de Madrid, nosaltres ens sotmetem a la ciutadania”
 
Per primera vegada a les Illes Balears els ciutadans i ciutadanes. que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals d’una formació política al Parlament i al Consell. Avui dimecres comença el procés de
primàries obertes per elegir els candidats i candidates electorals de MÉS per Mallorca a la cambra legislativa i a la institució insular. Hi haurà dues votacions separades: una per elegir el o la cap de llista a cada institució, i una altra per elegir la resta de candidats i candidates que conformaran el conjunt de les llistes.
Les primàries seran obertes a tota la ciutadania major de 16 anys i que assumeixi els valors progressistes. Qualsevol ciutadà o ciutadana hi podrà participar, gratuïtament, tant per votar com també per presentar-s’hi i ser elegit o elegida. El calendari és el següent: el procés comença avui, dia 15 d’octubre, amb la inscripció al cens i la presentació de les candidatures, i culminarà dia 15 de novembre amb les votacions. Hi haurà meses electorals a tots els municipis de Mallorca, i a aquells llocs de fora de Mallorca on hi hagi ciutadans i ciutadanes censats aquí que hi vulguin participar.
Els ciutadans i ciutadanes que participin a les primàries obertes de MÉS per Mallorca podran triar un màxim de 18 candidats i candidates (la votació serà paritària: 9 homes i 9 dones) que s’hauran d’ordenar per ordre de preferència perquè puguin expressar el grau de suport a les persones candidates.
La coportaveu de MÉS per Mallorca, Fina Santiago, ha destacat que “el procés de primàries obertes que comença avui és inèdit a Balears: les llistes de MÉS estan obertes a qualsevol ciutadà o ciutadana de Mallorca que vulgui participar en política per canviar les coses. A MÉS per Mallorca anam més enllà, i amb aquest procés som més forts i més plurals, i sobretot més democràtics i més transparents. Mentre uns altres partits estan pendents de Madrid per decidir quins candidats presenten a les eleccions, nosaltres ens sotmetem a la voluntat de la ciutadania”.
Tant la inscripció en el cens per poder votar, com la votació de dia 15 de novembre  es podrà fer tant de manera presencial com per via telemàtica.
Tota la informació sobre el procés de primàries obertes de MÉS per Mallorca es troba a la web: www.mespermallorca.cat/primaries

Categoria: Participació ciutadana. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.