facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

L'estafa del PP

psmllucmajor | 30 Gener, 2015 22:16

Com segur ja sabeu, el Partit Popular planeja un canvi de les normes del joc democràtic. Vol garantir que un partit amb una majoria simple (i el 40% dels vots) tengui garantida l'elecció del batle, blindant-lo de possibles pactes postelectorals. Un atac a la democràcia municipal, perpetrat unilateralment pel Partit Popular a pocs més de 8 mesos d'unes eleccions. Totes les lleis electorals són susceptibles de millora però un mínim de respecte per les formes democràtiques ens diu que qualsevol reforma electoral ha de sorgir d'un gran consens entre les diferents formes polítiques.

La reforma electoral no està fonamentada en una demanda social, únicament respon a la voluntat del PP de perpetuar-se en el poder a força de burlar les majories democràtiques. Però no vull entrar a fons en aquest conflicte, segur que serà un tema del qual se xerrarà i molt les properes setmanes.

L'excusa del canvi electoral és, segons he sentit, que aquesta mesura permetrà complir el programa. Que el PP xerri d'acomplir el programa pot sonar a acudit dolent, quan sabem que tot i l’àmplia majoria absoluta a nivell estatal el programa amb el qual se varen presentar i la seves polítiques han anat en direccions molts diferents. També a Llucmajor el binomi compliment de programa i majoria absoluta estan completament dissociats.

Han passat quasi el 85% de la legislatura, percentatge suficient per revisar el programa electoral del partit guanyador i el seu grau de compliment.

INVERSIONS
Només varen proposar una inversió al programa electoral, la construcció d'un pavelló a la zona de les urbanitzacions, concretament a sa Torre i ja han anunciat públicament que no serà possible. 100% d'incompliment. L'excusa és que han prioritzat les inversions per realitzar manteniment de les instal·lacions ja existents. Un passeig pels nostres carrers, voravies, escoles, places i jardins certifiquen que això no ha estat així. El manteniment municipal està molt enfora del desitjat.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

El programa era innovador referent a la participació ciutadana, prometia un nou reglament per substituir l'actual, que ja ha complit 25 anys i ha quedat del tot obsolet. S’anunciava fins i tot “donar veu als plenari a les associacions”. La realitat, passats més de tres anys, és que no hi ha cap voluntat de fomentar la participació del poble en el debat i la presa de decisions. En tota la legislatura no s'ha convocat cap reunió de l'agenda local XXI ni cap fòrum ciutadà per debatre els problemes municipals.

MODERNITZACIÓ ADMINISTRATIVA

Interessant i necessària era la promesa de creació de l'oficina virtual de l'Ajuntament de Llucmajor, oficina que hauria de permetre realitzar qualsevol tràmit de manera telemàtica. Aquest interessant avenç pareix que haurà d'esperar qualque regidor amb valentia i capacitat per dur a terme aquest projecte. Quan altres administracions evolucionen, el nostre Ajuntament pareix aferrat al segle passat.

ESPORT
A part del pavelló que no se construirà a sa Torre, la qual cosa és contrària al foment de l'esport base, és conegut el menyspreu i abandó municipal pels clubs de Llucmajor. Clubs que tot i defensar el nom de Llucmajor a nivell local, nacional i internacional no reben cap tipus de col·laboració, ajuda o subvenció. També anunciaren la construcció de zones
fitness a l'aire lliure, millores en els equipaments esportius municipals i foment de la bicicleta mitjançant carril bici nous. Res de tot això s'ha fet encara realitat.

JOVES
Els grans oblidats del nostre Ajuntament aquesta legislatura. Només se varen enrecordar d'ells quan varen fer el programa: “promourem l'associacionisme juvenil”, “habilitarem espais de trobada per a joves” o “prestarem atenció al problema de l'habitatge, especialment entre el joves” deien. Després d'això no han tornat a pensar en les necessitat dels joves, cap novetat per al jovent del nostre municipi en tota la legislatura.

CONVIVÈNCIA
Anunciaren un pla local contra les conductes incíviques, pla del qual no coneixem ni una paraula, ja que ningú s'ha proposat realment redactar-lo. Anàlogament amb la promesa d'una ordenança de convivència i civisme, una eina destinada a la prevenció, mediació i reparació de les conductes incíviques. Tampoc res a la vista del pla de seguretat rural. Moltes promeses i cap realitat.

PGOU
L’aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana era una del projectes estrelles per aquesta legislatura. És un document necessari i necessària és la seva adequació a la normativa posterior. Però un projecte d'aquesta mida és incompatible amb la poca capacitat de feina i esforç dels regidors, esperem, sortints.

Aquests són alguns, els que consideram més rellevants, dels flagrants incompliments que hem patit aquesta legislatura. Incompliments que demostren que majoria estable no vol dir compliment de programa. Segur que aquests 8 mesos els mateixos que ens varen fer aquestes promeses es presentaran a les nostres cases justificant-se i en faran de noves. Però afortunadament, aquest pic ja hem après i el 2015 serà el final de 24 anys de mentides i desastres del Partit Popular a Llucmajor.

Miquel Serra

Categoria: Territori, medi ambient. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.