facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Ja som més de trenta mil... i enguany tampoc no tendrem escola

psmllucmajor | 03 Gener, 2007 13:05

Ho diuen avui els diaris. Llucmajor és un dels tres municipis de Mallorca en què més creix la població. La desastrosa política del PP a l'ajuntament de Palma fa que la gent fugi d'una ciutat que, fa deu anys, era considerada una de les millors d'Espanya per a viure-hi. L'explosió de Palma fa caure un important contingent de població sobre els termes veïns: Calvià, Marratxí i Llucmajor. Ja hem depassat, doncs, la barrera dels trenta mil habitants (ja som 31.381, 1.490 més que l'any passat). Però això, que podria ser motiu d'orgull, ho és també de preocupació. Des de les institucions, i molt especialment des de l'Ajuntament, res no es fa per donar cohesió social i cultural a una població creixent. Falla tot: començant pels serveis més elementals, l'escola en primer lloc.

Pensem que aquests mil cinc-cents nous habitants són només la punta de l'iceberg, que en ocupar-se els pisos que ja s'edifiquen i es promouen arreu del terme i a la Vila en seran molts més. I que uns serveis que ja fa molts d'anys que són a punt de col·lapsar-se es veuran desbordats per culpa de la imprevisió d'una administració prompta a fer autopistes però lenta a preocupar-se del benestar de la gent i dels efectes de les seves polítiques.

L'exemple més clar d'aquesta imprevisió és el de la llargament reclamada segona escola pública de Llucmajor. Enguany, una vegada més, no tendrem escola, ni a la vila ni a les urbanitzacions. I serà per culpa del PP.

Des de fa temps circulen promeses i notícies contradictòries sobre la cada dia més necessària nova escola de Llucmajor, promeses fetes fins i tot al balcó de la Casa de la Vila les nits de Reis de 2005 i 2006, per part del batle Lluc Tomàs.

Durant tot aquest temps des del PSM hem reclamat amb insistència que s’accelerassin els tràmits per enllestir-la; però no només no s’han accelerat, sinó que s’han retardat. Segons la planificació de la Conselleria d’Educació, al nostre terme s’havien de construir dues escoles noves: una a les urbanitzacions entre 2008 i 2011, i una altra a la Vila entre 2006 i 2007. Però el 2006 ja s’ha acabat i les escoles no s’han començat.

Des de l’Ajuntament ens deien que es construirien els dos centres i que el de Llucmajor se retardava només per problemes amb el solar (que és cert que existien), però d’acord amb la documentació de la Conselleria tampoc hi havia pressupost per construir-la, tot i que el batle deia que sí.

Finalment, després de diverses respostes orals, tenim una resposta per escrit signada dia 15 de novembre de 2006 pel Sr. Francesc J. Fiol Amengual, conseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, que reproduïm íntegrament:

" Són dos centres que no estaven inclosos en el mapa escolar i, amb la finalitat de donar resposta a la demanda escolar creixent, es varen incloure en el Pla d’Infrastructures Educatives a finals del 2005:

- Un centre d’educació infantil i primària de dues línies en el mateix nucli de Llucmajor.

- Un altre centre de les mateixes característiques en es Puig de Ros (entre Bahía Azul i Bahía Grande).

Actualment, els dos centres estan en fase d’avantprojecte. La previsió és que durant l’exercici 2007 es redactin i es supervisin els projectes".

Redactar i supervisar els projectes és la passa prèvia a la construcció, però no és la construcció. La lentitud de l'Ajuntament en aquest cas ha estat tan exasperant que fins ahir no va anunciar que demanava al Consell la declaració "d'interès social" per a una obra que fa anys que s'espera amb urgència. Lluc Tomàs i el seu equip han necessitat tota una legislatura per decidir-se per un solar o un altre i fins ara no han començat a moure papers. Ara ja és segur que, enguany, tampoc no tendrem escola; encara que el batle en bravegi davant els Reis d'Orient per tercer any consecutiu.

Per tant, tristament, podem concloure que l’any que ve tampoc tendrem escola nova. I serà per culpa de la ineficàcia del PP.

_____________

Més informació:

"El Consell tramita l'«interès general» per als terrenys de la nova escola. El centre ha d'aixecar-se en un solar qualificat encara com a sòl rústic"

http://www.diaridebalears.com

"Palma pierde población por vez primera en los últimos 20 años"

http://www.diariodemallorca.es

"Calvià i Marratxí, els municipis que registraren els increments de població més elevats el 2006"

http://www.diaridebalears.com

Llucmajor de pinte en ample. Desembre 2006

Categoria: Educació i cultura. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.