facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

La seguretat en el trànsit i les justes reivindicacions de la Guàrdia Civil

psmllucmajor | 05 Gener, 2007 17:09

Que la seguretat en el trànsit no és una de les prioritats de les nostres autoritats es veu, per exemple, en el maltracte que reben els agents encarregats de vetlar per la nostra seguretat a les carreteres i en la manca de mitjans per dur a terme la seva tasca de manera efectiva.

Aquest any ha començat amb una justa protesta dels agents de la Guàrdia Civil de trànsit, amb la qual el PSM ha volgut solidaritzar-se.El PSM ha demanat al Director General de la Policia i de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, que resolgui d’immediat la manca de personal i de materials de l’Agrupació de la Guàrdia Civil de Trànsit i de la resta de cossos de seguretat de l’Estat destinats a les Illes Balears. Els nacionalistes recorden que, tal com han denunciat en reiterades ocasions els representants dels treballadors, les condicions salarials i laborals d’aquests cossos de seguretat és inadequada la qual cosa ha empés a l’Agrupació de Trànsit a iniciar una vaga de “bolígraf caiguts”.

Joana Lluïsa Mascaró, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears i a l'ajuntament de Llucmajor, lamenta que s’hagi arribat a aquesta situació, però considera que la situació que pateix l’Agrupació de Trànsit de les Illes Balears és insostenible i es solidaritza amb els treballadors d’aquest cos policial. Sobre aquesta qüestió, la portaveu nacionalista aposta per la desmilitarització de la Guàrdia Civil i la constitució, juntament amb el Cos General de Policia, d’un nou cos comú: el Cos Federal de Policia.

Per altra banda, el PSM demana a l'Estat espanyol que augmenti les dotacions i millori la situació laboral i econòmica dels diferents cossos de seguretat que estan sota la seva competència, mentre no inicia els tràmits pertinents per fer efectiu el traspàs de les competències en seguretat al Govern de les Illes Balears, i arribar així a la més que necessària policia autonòmica de les Illes Balears. En aquest sentit, Mascaró apunta que les dotacions destinades a les Illes Balears per part de l'estat espanyol en seguretat ciutadana, no es corresponen al nivell de necessitat d'aquest país, i fins i tot és molt deficitari. La portaveu nacionalista destaca que aquesta inseguretat en forma de mancança de dotació policíaca és més evident encara quan arriba l’estiu i resulta més crítica a les zones turístiques. Segons la portaveu del PSM comença a ser ja molt preocupant la situació en la qual s'ha vist abocada les Illes Balears, una de les comunitats que encapçalen els índex de delinqüència a l'Estat espanyol i a la Unió Europea.

D'altra banda, les dades de sinistralitat en el trànsit de l'any que acaba demostren que els eixos viaris Palma Alcúdia i Palma-Santanyí -en els quals el Govern de les Illes Balears ha duit a terme una política d'extensió dels trams d'autopista- continuen essent dels més insegurs de les illes i lideren les estadístiques de mortalitat. Contràriament al que diuen els dirigents del PP -per exemple, el batle de Llucmajor ahir mateix a l'UH- la construcció d'autopistes, per si sola, no aporta més seguretat ni més tranquilitat al trànsit. Ans al contrari: el Govern Balear del PP ha fomentat un ús desaforat del cotxe afavorint-ne les altes velocitats i desanimant l'us del transport públic. Des de la inauguració de la nova autopista, per exemple, els llucmajorers que fan servir el transport col·lectiu en les hores punta arriben al centre de Palma quinze minuts més tard que abans, a causa del col·lapse circulatori que l'embut creat per la nova autopista provoca. D'altra banda, és corrent veure cotxes per aquesta via a velocitats molt superiors a les legalment permeses sense que des de la Delegació del Govern s'arbitrin mesures suficients per garantir la seguretat d'aquestes noves vies.

Dins d'aquestes mesures, una adequada dotació d'agents de trànsit amb els mitjans suficients i un adequat règim laboral i salarial, és del tot inexcusable segons els nacionalistes.

Categoria: Mobilitat, seguretat, trànsit. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.