facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

El PP de Llucmajor ven sòl públic per finançar la despesa corrent

psmllucmajor | 12 Gener, 2007 14:46

La llei prohibeix aquestes pràctiques, que atempten contra el patrimoni municipal. El deute real del consistori supera els 40 milions d’euros

El pressupost de l’Ajuntament de Llucmajor per a 2007 no presenta gaires novetats respecte dels darrers anys. L’equip de govern del Partit Popular continua apostant per despeses innecessàries, sense garantir inversions que sí són molt necessàries, continua pressupostant ingressos no massa segurs i sobretot continua endeutant-se.

Mantenen les cinc places d’assessors dins el personal de l’Ajuntament i tres a Llemsa que, com a mínim, es podrien reduir a la meitat ja que moltes de les tasques les haurien d’assumir els regidors i les regidores de l’equip de govern, que per això cobren. També es podrien eliminar despeses de consultories, estudis i treballs tècnics innecessaris que no són més que una altra contractació de personal de confiança de forma encoberta.

En canvi obres importants i molt necessàries per al benestar present i futur del municipi s’han abandonat per part del Partit Popular. Els grans projectes de remodelació del carrer Bisbe Taixequet i el de convertir la ronda Migjorn en un bulevard per donar vida al poble i contrarestar l’efecte de l’autopista que està convertint Llucmajor en una ciutat dormitori (dues obres previstes al pressupost de 2006) no només no s’han fet sinó que ja no els han posat al pressupost per a 2007: hi renuncien.

Com tampoc no hi han posat altres projectes dels que fa temps que se’n parla i no s’han arribat a posar en marxa: l’ampliació de la residència per a la tercera edat (fa anys que es va comprar un edifici aferrat a la residència municipal per afegir-hi més espai i places, però ja no n’hem tornat a saber res més), l’ampliació de l’escoleta de Llucmajor (que sembla que ni en volen sentir a parlar), una nova escoleta a la zona de Sa Torre...

De les poques inversions que hi ha previstes (vestuaris dels camps d’esports, pistes de tennis, asfaltat de camins, arreglar carrers...) fa anys que apareixen als pressupostos i els tornen a posar, però l’equip de govern sap que no les podrà dur a terme ja que els ingressos prevists al pressupost no són segurs.

Al pressupost hi ha una partida de 9 milions d’euros com a ingrés resultant de la venda dels solars que corresponen al municipi per l’aprofitament de l’ampliació de la zona urbanitzable del Polígon de Son Noguera. Hem de denunciar, un any més aquesta pràctica: la de vendre sòl públic quan el municipi en va mancat i la de pressupostar ingressos incerts.

En primer lloc, si l’ampliació no es du a terme dins el 2007, aquests 9 milions no arribaran a l’Ajuntament, per tant o passaran a incrementar el dèficit municipal o les obres previstes no es podran tornar a fer.

D’altra banda, la llei obliga els ajuntaments que optin per renunciar a solars a canvi de doblers quan s’urbanitza una nova zona, o bé a comprar solars a un altre indret o bé a dur a terme infrastructures per la mateix quantitat. Per tant el pressupost de 2007 hauria de preveure la compra de solars i obres noves per 9 milions d’euros, però les inversions previstes només són per uns 5,5 milions d’euros. O sigui que el Partit Popular, un any més, o fa comptes botar-se la llei, o ja sap que aquests 9 milions no els tendrà l’Ajuntament. Caldrà estudiar quines mesures legals s’ha d’adoptar davant d’aquesta reiterada malversació dels béns municipals. La venda de sòl públic per finançar despesa corrent és una pràctica il·lícita i el PP la practica de manera abusiva i reiterada.

Perquè allò que no ens manca als llucmajorers, després de setze anys de PP, és un bon deute: d’acord amb el pressupost, si ningú hi posa remei, a finals de 2007, el deute amb els bancs serà de més de 29,5 milions d’euros (quasi 5.000 milions de pessetes) als que s’han d’afegir factures pendents de pagament (que el 2005 eren de 14 milions d’euros). Quasi res diu el diari!

Joana Lluïsa Mascaró Melià

Portaveu del PSM-Entesa Nacionalista a l’Ajuntament de Llucmajor

Categoria: Gastòrum, amics i corrupteles. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.