facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Els contractes a dit... sempre els mateixos

psmllucmajor | 18 Gener, 2007 21:50

L'estudi dels decrets d'alcaldia ens confirma, un mes i un altre, que els doblers dels llucmajorers es gasten a discreció de l'equip de govern i que, generalment, acaben en unes butxaques ben definides. Aquest darrer mes ens hem trobat que Eduardo Vellibre i Roca ha cobrat 7.820,80 euros en concepte d'assistència tècnica els mesos d'octubre i novembre... a tres mil nou-cents euros el mes!

Eduardo Vellibre era el candidat del PP a l'ajuntament de Calvià el 1992 i va veure's implicat en la trama orquestrada per subornar un regidor del PSOE per canviar la majoria de govern en aquell ajuntament a canvi de 100 milions de pessetes.

Per aquests fets foren condemnats el 1993, entre d'altres, dos destacats militants del PP. Unes revelacions provocaren que el 1996 el Calviagate s'obrís de bell nou amb documents que hi implicaven, presumptament, el senyor Vellibre i l'ex-conseller Gilet. El president Cañellas també fou investigat. Aquest sumari es tancà el 1999 en declarar-ne el jutge la prescripció: "Debo declarar y declaro extinguida la responsabilidad criminal por prescripción del delito de que venían acusados Francisco Gilet Giralt y Eduardo Vellibre Roca».

D'aleshores ençà, Eduardo Vellibre -que acabà la seva carrera política amb aquest escàndol- cobra periòdicament fortes quantitats de l'ajuntament de Llucmajor per la prestació d'"assistències tècniques" per diversos conceptes. Aquestes "assistències" són contractades a dit i es paguen per decrets d'alcaldia.

Un altre beneficiari d'aquestes "assistències tècniques" és Miguel Salvador Cibrian, número 15 de la llista del PP de Llucmajor, que recentment ha cobrat 3.783,34 euros per la "gestió i organització d'activitats esportives" els mesos de juny i juliol passats. Aquest home ha percebut també importants quantitats de diners de l'ajuntament per tasques assignades a dit al llarg de tota la legislatura.

L'evidència és que el PP contracta directament els seus correligionaris per portar a terme tasques que, si realment són tan constants i necessàries com les factures semblen assenyalar, justifiquen o bé un concurs públic o bé la dotació d'una plaça de funcionari perquè es garantesqui que, en la prestació d'aquest servei, allò que compti siguin els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat i no la possessió del carnet del partit.

D'altra banda, resulta difícil justificar la necessitat de tanta "assistència tècnica" externa en un municipi que té una de les despeses de personal més altes de tot Balears. En el millor dels casos hauríem d'admetre -ingènuament- que amb el PP la feina no ret.

Categoria: Gastòrum, amics i corrupteles. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.