facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Encara que el delegat del Govern...

psmllucmajor | 20 Gener, 2007 11:17

...en Ramon Socias, digui que no Ús feina seva (deu ser feina de l'ambaixador d'Espanya) i que no en podrÓ dir res fins el mes que ve, avui continua la protesta de la GuÓrdia Civil. A les dotze ha comenšat una manifestaciˇ a Madrid en quŔ els membres de l'institut armat demanen millores salarials i laborals.

MÚs enllÓ dels t˛pics i de les malfiances hist˛riques, des del PSM de Llucmajor volem fer arribar la nostra solidaritat als guÓrdies del nostre terme. La pau p˙blica Ús garantia de llibertat i la seguretat en el trÓnsit demana uns agents motivats i amb recursos: hi van les nostres vides. ╔s just que una feina tan important -vetllar per la seguretat- sigui reconeguda i compensada amb justÝcia.

╔s sabut de tothom manco en Socies -delegat del Govern sense competŔncies- que aquest mes els guÓrdies de l'agrupaciˇ de TrÓnsit porten a terme una vaga de bolÝgrafs caiguts. A aquesta acciˇ s'hi uneix la manifestaciˇ d'avui a Madrid, a la qual s'han desplašat una cinquantena de guÓrdies de les Balears.

DESMILITARITZACIË DEL COS

Els manifestants reclamen al Govern de Zapatero una regulaciˇ que garanteixi el dret d'associaciˇ dels guÓrdies, el reconeixement de drets i l'aplicaciˇ der mesures que millorin la qualitat de vida professional i personal dels membres de l'institut armat. En aquest sentit, llegim a la premsa que el secretari general de l'Associaciˇ Unificada de GuÓrdies Civils a les Balears (AUCC), └ngel Morales, ha denunciat "l'incompliment de l'Executiu de Zapatero de les seves promeses electorals". Recordem que hi ha guÓrdies arrestats i alguns amb condemnes a presons militars per faltes com no lliurar una notificaciˇ de baixa o menjar-se un entrepÓ estant de servei.

Des del PSM sostenim que el reconeixement del dret d'associaciˇ dels guÓrdies i l'homologaciˇ de les seves condicions laborals, salarials i professionals amb les de la policia nomÚs s'aconseguirÓ amb una desmilitaritzaciˇ radical d'aquest cos armat i la seva unificaciˇ amb el de Policia dins un cos ˙nic de carÓcter federal i amb la transferŔncia de totes les competŔncies en policia interior a les comunitats aut˛nomes.

╚XIT DE LA VAGA DE BOL═GRAFS CAIGUTS

El representant de la AUGC a les Balears ha comentat que aquests dies gairebÚ la totalitat dels 200 agents de TrÓnsit que actuen a les les illes ha seguit la protesta de "bolÝgrafs caiguts", amb un 90% menys de sancions de carÓcter lleu. Durant aquest mes, les infraccions lleus en carretera es resolen amb una amonestaciˇ verbal per part dels funcionaris de l'institut armat els quals informen els conductors de la necessitat de respectar el codi de circulaciˇ en bÚ de tots. "Es tracta que entenguin que respectant el codi de circulaciˇ se salven vides" ha manifestat Morales.

SANCIONEN L'EXC╔S DE VELOCITAT

Aix˛ no obstant, es mantenen les sancions contra els infractors que cometen faltes greus com ara l'excÚs de velocitat o la conducciˇ sota els efectes de l'alcohol. Segons l'AUGC la protesta no ha fet minvar el ritme de treball dels guÓrdies, senzillament han canviat la polÝtica de sancions per una d'informativa.

Destaquem, finalment, que la implantaciˇ del nou carnet de conduir per punts s'ha resolt amb un descens acusat i general del nombre de vÝctimes mortals en accidents de trÓnsit. Aquesta qŘestiˇ, la seguretat en el trÓnsit, Ús -justament- una de les que han marcat l'agenda polÝtica i el debat p˙blic a Llucmajor -un terme amb alguns punts negres significatius en la seva xarxa viÓria-.

Categoria: Mobilitat, seguretat, trÓnsit. Comentaris: (5). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.