facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

El Consell treu a concurs la demolició d'un dipòsit d'aigua a Llucmajor mentre Cort legalitza 1.300 xalets a 36 urbanitzacions il·legals

psmllucmajor | 22 Gener, 2007 23:45

Davant la passivitat de l'Ajuntament, i amb una lentitud digna de millor causa, el Consell ha fet un ou de dos vermells i, després de dos anys de tràmits, ha decidit treure a concurs l'enderrocament... d'un dipòsit d'aigua a Llucmajor. El responsable d'urbanisme del consell, Bartomeu Vicens (UM), ha justificat la demora davant la negativa dels propietaris a dur a terme la demolició (en faltaria d'altra) i la "passivitat dels ajuntaments a l'hora de fer complir la llei en aquesta matèria".

La negligència de l'ajuntament de Llucmajor a l'hora d'aplicar la disciplina urbanística, especialment en el sòl rústic, és una constant de dècades, però té una explicació, si més no, política: els dinars de paella dels candidats del PP de Palma i Llucmajor amb els parcel·listes i xaleters il·legals en plena campanya electoral. Els infractors de la llei constitueixen una clientela de vot captiu que decideix eleccions. En el cas de Palma, el nombre de persones beneficiades per la darrera "legalització" d'habitatges en urbanitzacions il·legals ascendeix a cinc mil. A Llucmajor poden ser, pel cap baix, alguns centenars els vots de residents en habitatges en sòl rústic d'origen irregular. L'activitat del PP a l'hora de cercar el vot d'aquest col·lectiu, per contrast amb la seva passivitat en el compliment de la llei (ni una demolició!), no deixa lloc a dubtes.

Així, mentre el Consell ha de treure a concurs la demolició de tot just quaranta obres il·legals arreu de Mallorca (curiosament en municipis del PP: Santanyí, Son Servera, Calvià, Sóller, Llucmajor, i Santa Margalida; a més d'Artà i Pollença, d'UM) perquè els ajuntaments es neguen a complir i fer la complir la llei, l'ajuntament de Palma tramita "la legalización de 36 urbanizaciones ilegales ubicadas en el suelo rústico de la capital", segons llegim a El Mundo del passat 29 de desembre. "En total más de 5.000 personas podrán beneficiarse de la legalización de sus viviendas aunque para ello sus propietarios deberán pasar toda una larga serie de trámites administrativos", segueix la notícia, que dóna senyes de la solució acordada: "los propietarios de fincas en urbanizaciones ilegales deben promover la realización del Plan Parcial, previa modificación del Plan General". És a dir, que si hi ha gent que no compleix les normes... adptam les normes als infractors. I si són 5.000 potser ens ajudaran a guanyar les eleccions.

A Llucmajor, la vista grossa i la "legalització" d'un en un dels habitatges en sòl rústic és la norma. Fer una piscina és, de fa anys, "alicatar estanque", les "casas de aperos" no són casetes per guardar les eines sinó xaletets petits amb porxos que es poden "retejar" i esdevenen ampliacions de la caseta. Els grans xaletarros son "almacenes agrícolas". Figures pensades per a un ús agrari del sol rústic encobreixen així la colonització urbanita del camp llucmajorer, un aspecte més de la suburbialització i la degradació ambiental del terme.

Categoria: Territori, medi ambient. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.