facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Coordinats amb en Rodríguez

psmllucmajor | 24 Gener, 2007 22:34

El batle de Llucmajor ha posat la Policia Local a les ordres del conseller Rodríguez ("la información es que sería hoy"). Aquesta setmana els batles (PP) de Palma, Llucmajor, Calvià i Marratxí han constituït el que anomenen Consell Metropolità de Coordinació Policial. Segons el conseller Rodríguez ("el presidente, tú, Perera y yo"), aquesta mesura suposarà el final de la Policia Local "entesa com un compartiment estanc, per tal de convertir-la en vasos comunicants". Les habilitats comunicatives i de coordinació ("a las once de la mañana quedábamos hoy") del Conseller Rodríguez ("tengo que llamar a Perera ahora") ja han quedat prou de manifest, però encara resulta més hilarant conèixer quina ha de ser l'aportació de Lluc Tomàs a la mancomunitat policial de la badia de Palma.

"El ajuntament de Llucmajor gobernado por Lluc Tomàs pondrá al alcance de sus vecinos su habilidad a la hora de adelantar, prever y organizar eventos multitudinarios" llegim en el diari gratuït ADN. Certament, si tenim poc dubtes de la capacitat de Rodríguez d'establir "vasos comunicantes" i passar partes ("yo tengo mi móvil abierto para siempre") amb diligència admirable, encara en tenim més pocs pel que fa a la capacitat de Lluc Tomàs "a la hora de adelantar, prever y organizar eventos multitudinarios". Tanta n'és la capacitat que, per decret d'alcaldia, va autoritzar durant anys dotzenes de pagaments en conceptes de festes, concerts, certàmens mundials de tiro al plato por rastrojo i altres "eventos" muntants pel seu soci Rabasco, tot i que es donava la circumstància -advertida reiteradament per l'oposició i per la revista local- que les empreses concesionàries dels "eventos" tenien vincles evidents amb el tinent d'alcalde i el seu partit, ASI. Aquests eventos i pagaments avui són en mans de la fiscalia i tenen el nostre batle i el seu regidor citats en el jutjat en qualitat d'imputats. "Habilidad a la hora de adelantar y prever", diu el diari. I raó no li falta.

Per tant, si bé en circumstàncies normals ens hauríem de felicitar del fet que les policies locals de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor es coordinin sota la direcció de la conselleria d'Interior, el fet que aquesta conselleria -responsable de la seguretat i l'ordre públic- estigui en mans d'un personatge com Rodríguez ens fa denunciar aquesta constitució com un acte de propaganda electoral i ens alarma. No podem ignorar el fet que Rodríguez és un conseller que ha estat rebutjat per tots els partits de Mallorca menys el seu per uns escàndols d'extraordinària gravetat (el cas Andratx i les seves entrevistes amb Hidalgo els dies i les hores prèvies a l'operació policial Voramar) . L'alarma social que han generat les converses entre Rodríguez, Matas i Hidalgo ha arribat a posar en perill fins i tot el pacte de ferro que governa al Consell de Mallorca. I és que, com va dir el nostre diputat Antoni Alorda, Rodríguez és avui inacceptable com a conseller responsable de la Policia.

D'altra banda, el fet que la constitució de Consell de Coordinació es faci a només tres mesos de les eleccions, quan fa setze anys que el PP Governa Llucmajor en solitari, ens fa pensar que aquest tardà descobriment de la realitat metropolitana de Llucmajor no és altra cosa que una foto propagandística de cara a la galeria i un acte més de suport del PP a Rodríguez a qui -en la línia del morro fort- volen convertir en l'heroi de la dreta pancartera i sense manies.

Per tant, per seguir amb el rigor que caracteritza la constitució d'aquest Consell metropolità, el PSM de Llucmajor vol fer-hi unes aportacions completament constructives. Proposam una nova distribució de les funcions assignades pel flamant i inoperant Consell, de manera que siguin més adients a les habilitats acreditades pels respectius responsables:

La recerca de cotxes robats, encarregada a la policia local de Palma, hauria de ser competència de l'Ajuntament de Montuïri, que segons la fiscalia n'entén molt de cotxes i de llicències de trànsit.

La informació i coordinació entre cossos policials via ràdio i telèfon, encarregada a Calvià, hauria de ser tasca directa del conseller Rodríguez "la información es que sería hoy" i de l'Ajuntament d'Andratx "hoy a las siete ya te llamaba".

La violència domèstica, encarregada a Marratxí, hauria de passar a l'Ajuntament de Palma. Hi podrien recol·locar el regidor responsable d'Emaya que tallava l'aigua als llogaters de la seva ex-dona.

La gestió de concerts i similars, encarregada a Llucmajor, no podria estar en millors mans.

____________

Post Scriptum. Adjuntam la transcripció de la conversa mantinguda entre el conseller Rodríguez i el batle d'Andratx, senyor Hidalgo, poques hores abans de la detenció del segon. S'hi observa que, en mans de Rodríguez, les informacions no son, en absolut "compartimentos estancos". Els subratllats són nostres.

Eugenio: Si, buenos días.

Rodríguez: Eugenio buenos días soy José María Rodríguez, no te preocupes ya tengo yo articulada una cosa, lo que ocurre es que hemos de esperar a ver que nos dicen ¿no?, porque tampoco no… la información es que sería hoy, pero no sé, hay que esperar acontecimientos.

Eugenio: Por eso a ver, vamos a estar tú y yo, no sea que…

Rodríguez: Efectivamente.

Eugenio: No sea que nos hayan…

Rodríguez: Metido el miedo en el cuerpo. Efectivamente.

Eugenio: Yo estaba pensando José María, tú sabes que, yo hoy a las 7 ya te llamaba.

Rodríguez: Tenía el móvil apagado.

Eugenio: Porque claro también pensamos, habíamos dicho antes de hablar la conversación última, que a las 11 de la mañana quedábamos hoy en el gabinete de presidencia, el presidente, tú, Perera y yo, si mal no recuerdo.

Rodríguez: No pero, esto tenemos que hacerlo, es que yo tengo que llamar a Perera ahora.

Eugenio: Llámale.

Rodríguez: Para decirle que esté pendiente a ver que pasa, Porque claro, yo tampoco, a ver si me comprendes, lo que sabemos, no sabemos de qué va el tema. Entonces bueno. Yo creo que todos lo que tenemos que hacer claro, hay que esperar a que mueva ficha, que tiene que mover ficha, si no mueve ficha no pasa nada.

Eugenio: Claro por eso yo creo que si yo oigo alguna noticia, la oirás tú antes o igual que yo.

Rodríguez: Yo lo que pasa es que yo tengo mi móvil abierto para siempre igual que tú y nosotros cada x tiempo nos iremos llamando, me oyes, si acaso.

Eugenio: Tú de todas formas prepárame la instancia.

Rodríguez: No te preocupes está preparado todo.

Eugenio: Y la instancia de baja en el partido.

Rodríguez: No te preocupes, con que lo diga es suficiente. Lo que pasa es que hay una cosa, voy a hablar con Perera, me oyes, para preparar, para que esté pendiente, para coger el auto en mano, porque también hay que ver qué dice, me oyes.

Eugenio: Exactamente.

Rodríguez: Tú suponte que todo el material vaya en contra del otro, hay que mirar esa situación también.

Eugenio: Claro, no sé yo que los dos estamos en el mismo paquete.

Rodríguez: Bueno, pero vamos a esperar.

Eugenio: Perdona que no me he interpretado bien, en el mismo barco, tú y yo de partido,…

Rodríguez: Si pero quiero decir con esto que sea el director general y no seas tú, me explico.

Eugenio: Por eso.

Rodríguez: Si el cargo va contra aquél, nos toca de refilón pero no es igual, eh!

Eugenio: Y aguantaremos a ver cómo salen las cosas.

Rodríguez: A ver cómo salen las cosas.

Eugenio: Yo espero noticias suyas.

Rodríguez: Un abrazo, adiós amigo, adiós.

Eugenio: Adiós.

Categoria: Mobilitat, seguretat, trànsit. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.