facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

UM, és nacionalista?

psmllucmajor | 25 Gener, 2007 00:09

Unió Mallorquina al Ple on es presentaven les propostes de resolució del Debat de Política General del Consell de Mallorca va votar en contra de les següents propostes presentades pel PSM-Entesa Nacionalista:

NO A establir mesures restrictives en el creixement urbanístic del litoral i també sobre l'oferta turística, inclosa l'oferta turística residencial;

NO A modificar el Pla Director Sectorial de Carreteres i el Pla Territorial per eliminar l'autopista d'Inca-Manacor i la segona via de cintura de Palma;

NO A limitar el nombre de camps de golf i prohibir hotels associats en sòl rústic;

NO A ampliar a 500 metres l'entorn de protecció del BIC del Monestir de la Real;

NO A abandonar les pràctiques clientelars per afavorir associacions i entitats configurades amb alts càrrecs d'UM;

NO A crear una Comissió d'Investigació sobre la política de subvencions del Consell;

NO A reivindicar el dret d'autodeterminació del poble de les Illes Balears;

NO A que el nou Estatut d'Autonomia reculli la formula del concert econòmic.

Aquestes dues darreres votacions són ben curioses per un partit que es defineix com "l'únic vertaderament nacionalista, després de la deriva del PSM cap a posicions d'extrema esquerra i aliances amb partits sucursalistes, bla, bla, bla..."

______________

Hem copiat aquest text tan aclaridor del blog de Magí Moranta (hi trobareu l'enllaç si feis clic sobre "blogosfera PSM"). Ara que s'acosta el final de la legislatura UM ha de fer veure que es desmarca del pacte de ciment d'aquests tres anys amb el PP: gestos de cara a la galeria que convenen als dos partits.

A Llucmajor coneixem bé el doble llenguatge d'UM: el seu líder local va voler fer-se abanderat de la lluita antiautopista i la lluita pel mollet de s'Estanyol quan el seu partit, històricament, havia estat a favor de l'ampliació del club. Ens n'alegràrem, d'aquest canvi de parer. I li vàrem fer costat: arribàrem a creure que s'havia convertit a l'ecologisme. Pensam que s'ho degueren arribar a creure ells mateixos. Tant és així que el nostre home va arribar a prometre que dimitiria dels seus càrrecs si es feia l'autopista, però ja porta tres anys de director (general) insular del Consell i de dimitir... ni mitja paraula; quant a l'ampliació del club, passejà na Munar per les festes del Mollet (la mateixa Munar que quatre anys abans s'havia negat a fer costat a la protecció de s'Estanyol) i fins i tot presentà al·legacions contra l'ampliació davant la premsa, però no va pensar a passar-les pel registre.

¿I amb quina barra criticarà ara la construcció en el litoral, o les pràctiques clientelars del PP i ASI quan el seu partit insisteix a fer costat a la construcció de noves autopistes, s'oposa a la limitació de la construcció a vorera de mar i es nega a deixar investigar la seva pròpia xarxa de clients? Un escàndol, el de les subvencions d'UM que, per cert, també ja és a fiscalia.

Aquest és el nacionalisme d'UM. Res de res: ni llengua, ni autogovern, ni territori, ni transparència en les institucions... Només oportunisme i particulars interessos.

Categoria: Llengua, identitat. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.