facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

I a vostè, li regalen 150 euros?

psmllucmajor | 28 Gener, 2007 23:08

Miri, depèn: si és de s'Arenal i viu a Llevant del torrent dels Jueus, no; si és de s'Arenal i viu a Ponent del torrent dels Jueus potser sí, depèn. I de què depèn? Ah! Si sou de Palma i amb nins que estudiïn primària sí, si sou de Palma amb nins de secundària no, si sou de Llucmajor... de cap de les maneres!.

Aquests són els criteris d'equitat i justícia del PP. Aquest partit que s'infla tant en parlar de la Constitució i de la "igualtat entre els espanyols" ha aconseguit que l'educació gratuïta ho sigui més o menys en funció dels límits del terme municipal! I tremolem, perquè avui publiquen la seva darrera promesa electoral: "transferir cultura i serveis socials als ajuntaments".

Sí que estam ben arreglats. Cultura i serveis socials en mans del caciquet de torn. No hi ha una altra paraula per definir-ho, perquè la darrera feta amb la "gratuïtat" dels llibres de text és escandalosa. Resulta que el PP en el Govern (Matas) es nega, durant tres anys i encara ara, a implantar un sistema que permeti avançar cap a la gratuïtat de llibres de text, però , tres mesos abans de les eleccions, dos ajuntaments regits pel PP (els de Palma i Calvià: els més rics de Mallorca) es despengen amb que "regalaran" els llibres de text als alumnes de primària. I això a costa de doblers que, en última instància, surten de tots els mallorquins... també dels que no vivim a Palma.

La jugada no pot ser més obscena. En primer lloc perquè a canvi dels cent cinquanta euros no demanen cap factura ni justificant de compra; en segon lloc perquè la proposta és un greuge comparatiu amb els habitants d'altres municipis. Si sou arenalers sota jurisdicció palmesana cobrareu, si sou arenalers de Llucmajor no cobrareu: el torrent dels Jueus és la nova frontera de l'Estat del benestar... o d'aquesta nova versió del panem et circenses dels cèsars que llançaven monedes al populatxo des del seu carro triomfal.

A més de demagògica, clientelar i electoralista, la proposta és antisocial: no és equitativa. Quan els recursos públics són limitats (com és aquest cas) els diners de les ajudes socials han d'anar en primer lloc als més desafavorits. L'Ajuntament de Palma, en canvi, paga entre 35 i 150 euros per alumne... independentment del nivell de renda de la família.

L'escàndol encara és major perquè en quedaran exclosos els pares d'aquelles escoles que hagin fixat llibres de text "d'un preu inferior" a 150 euros. Per tant, si vostè és un treballador i el seu fill va a una escola que ha mirat de no carregar massa els pares dels seus alumnes, no cobrarà (en no ser que menteixi: no demanen factures); però si vostè és un milionari que porta el fill a una escola de pagament i amb llibres caríssims... no es preocupi que el PP li regalarà 150 euros. Aquesta és l'equitat que ens espera amb uns serveis socials i culturals en mans d'ajuntaments del PP.

Aquesta mesura, que ni és equitativa, ni és sostenible (en el PSM proposam que s'implanti el sistema de préstec de llibres que reclamen des de la Federació d'Associacions de Pares) costarà la brometa de 3,3 milions d'euros. Simultàniament el gran coordinador metropolità Rodríguez ("serà hoy": vegeu el nostre post de dia 24 de gener), nou líder del PP, ha fet aprovar una llei de capitalitat que "compensarà" Palma pels costos que li suposa la capitalitat. És tenir-ne de barra: tudar els doblers públics d'aquesta manera mentre demanen als altres municipis que els "compensem"!

A tot això, el que dèiem: a vostè, llucmajorer, li regalen 150 euros? Perquè la campanya de na Cirer sí que la pagam entre tots!

I mentre a Palma regalen doblers amb l'excusa dels llibres, a Llucmajor passarem un any més sense escola nova. Cultura i serveis socials en mans del PP... quina creu!

I no pensem que a Llucmajor es priven de regalar bitllets de banc en campanya electoral per pulcritud moral: és perquè tenim el trist privilegi de ser l'únic municipi de la badia de Palma amb una situació econòmica tan desastrosa que l'ajuntament ja no pot pagar-se ni la demagògia. El deute municipal: aquesta és la raó per la qual no cobrareu aquesta "ajuda".

Categoria: Educació i cultura. Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.