facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

En Bloc... per s'Arenal!

psmllucmajor | 19 Abril, 2007 12:13

Els portaveus del BLOC per Mallorca i del Bloc per Llucmajor, Joana Lluïsa Mascaró, i del Bloc per Palma, Eberhard Grosske (EU-Els Verds) i Tomeu Carrió (PSM), han denunciat aquesta setmana la deixadesa que pateixen tantes i tantes zones de s'Arenal, un poble dividit entre dos municipis i sovint deixat de la mà de Déu pels dos ajuntaments.

Mascaró, Grosske i Carrió en el clot de l'Infern: un paradís desgraciat per la deixadesa del PP i per la brutor de molts

Aquesta vegada, els representants del Bloc s’han desplaçat fins al Torrent del Jueus, a la partió entre els dos termes. Pel comellar que forma el torrent, a l'àrea coneguda com el Clot de l'Infern (un dels indrets més bells de la zona), s’hi ha abocat una gran quantitat de fems, rodes, electrodomèstics vells, enderrocaments d’obres, plàstics, etc, completament espectacular. Però, com comenta Eberhard Grosske, candidat del Bloc a la batlia de Palma i portaveu del grup municipal d’EU-EV, “més espectacular i indignant és que l’Ajuntament tengui aquesta zona així de deixada, i més, quan fa quatre anys que ho denunciam. El que no es pot consentir és que mentre esperam el Pla de Remodelació de la Platja de Palma, no s’hagi intentat posar solució a coses tan bàsiques per aquesta zona com són els abocadors il•legals, els problemes de la línia 15, etc.

 Segons Joana Lluïsa Mascaró, candidata del Bloc a la batlia de Llucmajor i al Consell de Mallorca: “aquesta zona que s’ha convertit en un immens abocador il•legal, és una zona boscosa que seria d’una gran bellesa només que s’hi tengués una mica de cura. Hi ha una sèrie de camins que serien perfectes per a fer senderisme, passejar, anar en bicicleta, etc. Amb molt pocs doblers i sense necessitat d’encimentar res, seria possible reconvertir aquesta zona en un fantàstic parc, al servei dels veïnats de la zona. Per altra banda, si enlloc d’un femer hi hagués un parc, amb la sola restauració del seu aspecte natural, seria un reclam de qualitat pel turisme, en aquest cas sobretot pel de temporada baixa”.

Per altra banda Bartomeu Carrió, portaveu del Grup Municipal del PSM-EN a l'ajuntament de Palma, afegeix que “la deixadesa de l’actual equip de govern del PP no es veu tan sols en el cas de l’abocador il•legal, sinó també a l’hora de donar solució als problemes bàsics de la població: la línia 15 va sobresaturada, quan passa per Can Pastilla i pel Coll d’en Rebassa, molta gent queda sense pujar perquè els busos ja van plens. S’ha de donar solució a això augmentant la freqüència i el nombre de busos. Però no només això s’ha de replantejar si volem donar un nou impuls a la platja de palma. Per començar, des del Bloc per Palma, si a partir del maig tenim marge d’acció per poder-ho fer, ens comprometem, de manera prioritària i abans de l’estiu, a fer aquest seguit de coses:

• Posar a punt la zona on ara hi ha el femer; acabar amb l’abocador il•legal i condicionar la zona per a que faci funcions de parc-passeig.
• Solucionar els problemes de la línia 15, incrementant el número d’autobusos i les freqüències per a donar cobertura a la demanada existent.
Mantenir l’escola d’adults de s’Arenal al lloc on està ara i fer-hi importants millores.
Fer una revisió dels nombrosos edificis abandonats i en males condicions que hi ha i condicionar-los i/o donar-los-hi un bon ús.
Aturar la destrucció de Ses Fontanelles, la darrera gran zona humida de la badia”.

No cal dir que, des de Llucmajor, donam ple suport a les propostes dels companys de s'Arenal de Palma i pensam que, en la part corresponent, també són d'aplicació al nostre terme.

Categoria: General, Mobilitat, seguretat, trànsit, Territori, medi ambient, Turisme. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.