facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Dilluns, a les vuit del matí, demanarem la dimissió del batle i de Rabasco

psmllucmajor | 27 Abril, 2007 12:42

Finalment el batle Lluc Tomàs s'ha vist obligat per llei a convocar un Ple extraordinari per debatre la moció que hem presentat aquesta setmana el PSM i el PSOE, la urgència de la qual havia desestimat la majoria municipal en el Ple ordinari.

La moció demana la dimissió del batle i i la del regidor Rabasco pels gravíssims delictes que se'ls imputen i pels sòlids fonaments de l'acusació.

La moció diu això:

 

_________________________

" En les societats democràtiques, les administracions han de servir amb objectivitat els interessos públics i han d’actuar d’acord, entre d’altres, amb els principis d’eficàcia i transparència, i amb plena submissió a l’ordenament jurídic. També és imprescindible que la ciutadania pugui confiar plenament en què les persones que els representen a les institucions actuen amb responsabilitat,  sense pressions, i posant el benefici general per sobre de qualsevol interès particular. Després de molt de temps en què el nostre poble s’ha fet famós per diferents episodis negatius, la fiscalia anticorrupció ha realitzat escrit d’acusació contra el batle de l’Ajuntament de Llucmajor, Lluc Tomàs Munar, i contra el regidor Joaquín Rabasco Ferrerira, imputant-los els següents delictes:  

 

 1. Negociacions prohibides a funcionaris (Art. 441 i 439 del Codi Penal).
 2. Suborn (Art. 419, 423.19, 419 del CP)
 3. Frau a l’administració (Art. 438 del CP), en concurs amb.
  1. Ús d’informació privilegiada (Art. 418 i 471 del CP)
  2. Tràfic d’influències (Art. 428 del CP)
  3. Prevaricació continuada (Art. 404 i 74 del CP)
 4. Aixecament de béns.
  Aquestes acusacions han de suposar una pressió sobre aquestes persones, molt especialment sobre el batle de Llucmajor i conseqüentment sobre l’Ajuntament, el bon nom i l’eficàcia del qual és necessari que en quedin al marge. La gestió municipal s’ha de veure lliure del pes que suposen les acusacions. De l’escrit de fiscalia es desprèn també que contractacions negociades sense publicitat i pagaments diversos de factures relacionades amb aquest cas no s’han realitzat d’acord amb la legalitat i/o amb informes negatius dels serveis tècnics.       A més, aquests darrers anys, l’Ajuntament ha duit a terme moltes contractacions, especialment d’estudis i treballs tècnics, pel procediment negociat sense publicitat que hem criticat reiteradament i que ara, després de les acusacions, necessiten un aclariment major per evitar que quedin també sota sospita de presumpte il·legalitat.   Per tot l’anterior, els grups municipals PSIB-PSOE i PSM-Entesa Nacionalista proposen els següents: ACORDS 

 

 1. El Ple de l’Ajuntament de Llucmajor insta el batle Lluc Tomàs a assumir la seva responsabilitat política i presentar la dimissió com a batle i com a regidor.
 
 1. El Ple de l’Ajuntament de Llucmajor insta el regidor Joaquín Rabasco Ferreira a assumir la seva responsabilitat política i presentar la dimissió com a regidor.
 
 1. El Ple de l’Ajuntament de Llucmajor acorda realitzar una auditoria de tots els contractes realitzats pel procediment negociat sense publicitat durant els darrers quatre anys.
 Els portaveus:     Antoni Garcias Coll  i Joana Lluïsa Mascaró Melià

____________________________________________________________

Amb el tarannà democràtic i participatiu que caracteritza el PP de Llucmajor, el Ple serà a les vuit del matí. Naturalment, a aquesta hora és previsible que hi siguin majoria entre el públic els habituals beneficiats del PP i ASI. La gent treballadora, una vegada més  veurà impedit el seu dret a conèixer de primera mà que fan els seus representants. Els Plens, legalment, són públics, però el PP i ASI han fet -durant dotze anys- tot el possible perquè fossin privats. Ofegar la veritat, impedir el debat i amagar la democràcia és l'única possibilitat que té la mentida per sobreviure. Fins ara els ha anat bé.

 

Categoria: Gastòrum, amics i corrupteles. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.