facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Quatre gotes, tres nyarrets, cap pesseta

psmllucmajor | 24 Setembre, 2007 21:36

Amb la tardor, les pluges. Quatre gotes i Llucmajor -tot Balears- es col·lapsa. Dècades d'urbanisme cutre i negligent passen factura: un municipi que pretén viure del turisme veu, cada any, com amb les pluges d'estiu se li inunden els carrers principals del seu nucli hoteler. Magrat haver tengut s'Arenal aixecat en obres i amb síquies obertes durant bona part de la passada legislatura, la situació és la de cada final de temporada: plou i s'Arenal s'inunda. La crònica que en fa la premsa és tan breu com demolidora:

Llucmajor fou un dels municipis més afectats [per les pluges d'aquest cap de setmana] i s’inundaren baixos, garatges i comerços. Durant la matinada s’hagué de tancar al trànsit la primera línia de l’Arenal per la gran quantitat d’aigua acumulada. A partir de les 06.30 hores es restablí la circulació.

A la urbanització Sa Torre diversos cotxes varen quedar atrapats a l’entrada en tractar de passar per una zona on hi havia mig metre d’aigua. A la urbanització Maioris els bombers foren requerits per efectuar diversos serveis, com en el carrer Imperial, on s’inundà un garatge.

(Diari de Balears d'avui).

O aquesta altra de El Día de Baleares-El Mundo :

"De mayor importancia han sido las [inundacions] que se dieron en Llucmajor donde dos caminos vecinales fueron cortados durante varias horas a la altura de Sa Torre y S'Àguila".

Això, per no parlar del gloriós metro de Mabel Cabrer (va ser bona per fer autopistes a la correguda, aquesta dona), que més valdrà tancar-lo fins que s'arregli el costosíssim bunyol que hi ha deixat el PP; o el col·lapse de l'aeroport de Menorca: "Durante toda la mañana del domingo la zona pública aparecía repleta de palanganas y cubos para recoger el agua que se iba filtrando desde el techo. Varios mostradores, hasta cinco, hubieron de cerrarse ante el temor de los empleados de ver caer sobre sus cabezas parte del techo y de sufrir los efectos de los cortocircuitos eléctricos. Donde más trabajo tuvieron, desde luego, fue en internacional. Varios pasajeros, que debían tomar vuelos de regreso a sus respectivos países, tuvieron que ser conducidos hasta las puertas de la terminal nacional para embarcar"... llegim a El Mundo d'avui.

Però Madrid es nega a lliurar la gestió dels aeroports a la Comunitat Autònoma mentre AENA suma beneficis multimilionaris. Entre l'espoli colonial, la feixuga herència de Matas i Cabrer i la sempiterna negligència de les autoritats locals, el present de la "comunitat més rica d'Espanya" desprèn un aroma inconfundible d'aigua bruta, negligència i tercermundisme. El futur, espès com el fang d'una canonada de fecals, com un albelló de pluvials que vessa.

Categoria: Turisme. Comentaris: (4). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.