facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

El tren tornarà a Llucmajor

psmllucmajor | 20 Octubre, 2007 22:58

Malgrat la desastrosa -catastròfica- herència que ha rebut, el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens (PSM-Bloc) no renuncia als seus projectes, entre els quals n'hi ha dos que beneficiaran, directament, el nostre municipi: la construcció d'un tramvia fins a s'Arenal (que pensam que s'hauria d'estendre fins a les urbanitzacions del Pedrafort), i una línia de ferrocarril Palma-Aeroport-Manacor que enllaci tot el Migjorn (Llucmajor, Campos, Santanyí i Felanitx). El projecte és a llarg termini, atès que el fet que es perdés la propietat pública del traçat de la línia complica les coses i caldran expropiacions; però en aquesta legislatura es posaran els fonaments del nou traçat, si més no.

Els batles de la comarca ja s'han felicitat de la iniciativa: "és una gran idea" ha dit Catalina Soler de Felanitx (PP), "li donam el nostre total suport", ha dit Miquel Vidal de Santanyí (PP). El nostre batle, Lluc Tomàs (PP), ha declarat al Diari de Balears que "si han d'ampliar la línia, aquesta ha de passar sens dubte per Llucmajor". Per una vegada estarem d'acord.

EL DARRER GEST DE MATAS: PASSAR AL CONTRIBUENT LA FACTURA DE LES REPARACIONS

Però abans d'ampliar les línies existents, en Gabriel Vicens tendrà una feinada de mantenir en funcionament les que ja hi havia: les pluges d'aquesta setmana han inundat l'estació intermodal i han obligat a interrompre el servei de tren una bona estona. No sabem quan acabarà aquesta catàstrofe per al transport públic que ha estat la pèssima execució de les obres del metro. I aquí caldrà definir responsabilitats: les polítiques són ben clares, nomen Matas i Cabrer; les altres s'hauran de veure.

Perquè les darreres notícies confirmen les pitjors sospites i renoven una indignació que no s'acaba: Jaume Matas va signar la recepció de les obres del metro un dia abans de la investidura de Francesc Antich. D'aquesta manera, el president en funcions -que ja tenia les maletes fetes per fugir cap a Nova York- passà als contribuents la factura de les reparacions d'unes obres evidentment fetes malament i a la correguda. La conselleria de Mobilitat, amb molt bon criteri, no fa comptes pagar tan alegrement les reparacions, però gràcies al gest de Matas haurà de ser el Govern qui demostri que el desastre del metro es deu a una mala execució de l'obra i no a deficiències del projecte. Si la causa és una mala execució, s'imputarà a les constructores; si és deguda a un projecte deficient, haurà de pagar el Govern: nosaltres, vostès i un servidor. Aquesta era la manera que tenia l'executiu Matas de vetllar pel bé comú i l'interès públic.

El gest de Matas, d'adoptar decisions lesives i irreversibles amb les eleccions ja perdudes, no és insòlit: és la forma d'actuar habitual del PP. Recordem que Álvarez Cascos (ministre del PP) firmà el conveni d'autopistes amb les eleccions ja perdudes i que Catalina Cirer (batlessa pepera de Palma) aprovà el projecte d'urbanització de ses Fontanelles amb un peu fora del despatx de l'Alcaldia. D'això se'n diu respecte per la voluntat popular i lleialtat institucional.

UN PRESSUPOST SOCIAL

Però malgrat aquesta herència enverinada, el nou equip de la conselleria de Mobilitat ha fet una aposta clara pel transport públic: això s'ha traduït en un increment de la partida pressuspostària corresponent en els pressuposts del Govern Balear per a 2008. Uns pressuposts que es preparen amb enormes dificultats degut al llast immens que deixaren Jaume Matas, Mabel Cabrer i el seu equip de tudadors compulsius de doblers: autopistes, palmaarenes, maquetes milionàries per a palaus de l'òpera electoral, sonespases, estacions sense impermeables i metros-claveguera... entre d'altres.

El projecte de Pressupots per a 2008 preveu increments substancials de les partides destinades a les conselleries d'Habitatge (102'50% d'increment), Mobilitat (73'09%), Turisme, Medi Ambient, Educació i Afers Socials. Les inversions, en conjunt, augmentaran un 25% i les prioritats seran el ferrocarril, l'habitatge públic, les escoletes d'infants i el desplegament de la Llei de Dependència.

Amb aquestes prioritats el nou Govern deixa clara la seva voluntat de gestionar els doblers públics en benefici de la majoria i de resoldre els maldecaps reals de la gent davant la dubtosa i cara espectacularitat dels projectes del PP: "una postura clara per les polítiques socials i les infrastructures silencioses -salut, educació i benestar social- davant les infrastructures renoueres de l'anterior govern", en paraules del conseller Manera.

______________________

retalls de premsa:

EL GOVERN ESTUDIA UNIR MANACOR AMB L’AEROPORT AMB UNA NOVA LÍNIA DE TREN

La prolongació del tren fins a Cala Rajada és «complicada» però es garanteix fins a Artà

JOSEP M. SASTRE. Artà.

El Govern balear estudia unir la ciutat de Manacor i l’aeroport de Son Sant Joan amb una nova línia de tren. Fonts properes han informat que la base sobre la qual treballen els tècnics de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació suposaria l’inici del que seria un nou traçat del ferrocarril, que sortiria de la capital del Llevant cap a la zona del Migjorn i arribaria fins a l’aeroport des d’on enllaçaria amb Palma.

D’aquesta manera, municipis com Felanitx, Campos, Santanyí, ses Salines o Llucmajor podrien recuperar el servei ferroviari després d’anys d’absència. La unió, amb el tren, de Manacor amb l’aeroport acabaria amb un dels eterns problemes amb què es troben tots els veïns de la comarca de Llevant i Migjorn, i molts altres de la Part Forana, a l’hora de fer un viatge amb avió. De fet, sempre hi ha d’haver un acompanyant o l’usuari ha d’abonar quantitats astronòmiques per deixar el cotxe a l’aparcament de l’aeroport.

Malgrat que l’objectiu immediat de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació que dirigeix Gabriel Vicens,és prolongar el traçat des de Manacor fins a Cala Rajada, ja es treballa en les noves línies i traçats, per així donar un gran impuls al transport públic ferroviari que també incorpora, com a novetat, els trens elèctrics. De fet, el conseller va reconèixer ahir, en una visita a Artà, que «igual que existeix un mapa de carreteres, ha d’existir un mapa de tren», va apuntar Vicens.

El conseller va visitar ahir les estacions dels municipis de Son Servera i Artà, amb els seus respectius batles, Josep Barrientos (PSOE) i Rafel Gili (UM), i acompanyat pel gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Jaume Jaume i la resta del seu equip. L’objectiu bàsic de la visita era conèixer l’estat de les estacions per a la recuperació de la línia. Van acordar que es recuperaran al màxim els trams de l’antic traçat del tren i també s’utilitzaran els edificis de les antigues estacions existents.

Interrogat sobre si ja té data per a l’arribada del tren fins a Artà passant per Son Servera, el conseller Vicens va declinar fer previsions: «Anirem pas a pas per fer les coses ben fetes i no com es van fer el passat mandat».El titular de Mobilitat i Ordenació del Govern de centreesquerra va reconèixer que hi haurà «molts problemes» perquè el tren pugui arribar a Capdepera i Cala Rajada, perquè allà mai no va arribar el tren així que no existeix un antic traçat. El problema rau que existeix «molta diferència» en rehabilitar una via per fer-la nova, ja que en aquest cas s’han de fer expropiacions.

Font: Diari de Balears, 19 de novembre.

_________________

NOVA LÍNIA DE TREN

La decisió del Govern d’iniciar els estudis per fer una nova línia de ferrocarril que enllaci Son Sant Joan amb el Migjorn i d’allà amb Manacor constitueix un nou i importantíssim impuls del transprot públic per a Mallorca. En principi, es tractaria de recuperar en bona part l’antiga línia del tren de Felanitx, que quedà en desús als anys seixanta del segle passat, i d’allà connectar amb Manacor de sud a nord. És un projecte ambiciós i que serà difícil dur a la pràctica. Per una banda, part de l’antiga línia de Felanitx, en teoria de titularitat pública, ja ha viscut l’escomesa de construccions privades. De l’altra, s’haurà d’acudir a les expropiacions, camí sempre complex des del punt de vista administratiu. Això vol dir que la Conselleria de Mobilitat, que encapçala Gabriel Vicens, i els Serveis Ferroviaris de Mallorca, hauran de fer feina de valent. Però l’objectiu final és encomiable. Mallorca tindrà un anell ferroviari molt ampli amb Manacor com a destinació final de dues línies. La majoria de la població quedarà connectada pel transport públic. Primer amb l’importantíssim enllaç directe amb l’aeroport, i després per la connexió d’indrets tan importants com Campos.

Naturalment, es tracta d’un estudi que pot quedar subjecte a no poques variacions, però la intenció ja mereix el suport de la majoria de la població d’una illa saturada de vehicles i de problemes de trànsit.El que caldria recomanar al Govern actual és que treballi amb seny i no pensant en les pròximes eleccions. Val més fer les coses ben fetes i a pams que mal fetes i a tota pressa, perquè cada euro que inverteix la Comunitat Autònoma s’ha de considerar sagrat.

(Editorial del Diari de Balears, 19 de novembre de 2007)

______________________

L’ESTACIÓ INTERMODAL QUEDA ANEGADA I OBLIGA A INTERROMPRE EL SERVEI DE TREN

Una important filtració a Jacint Verdaguer retardà un dels combois durant mitja hora

LL.P. Palma.

Si les tempestes registrades a Palma des del passat mes d’agost havien posat en evidència els problemes de filtracions i evasió de pluvials a l’estació Intermodal i la línia soterrada del metro i el tren, la gran quantitat d’aigua caiguda ahir deixà literalment anegades part de les instal·lacions, amb especial incidència a les vies de l’estació central de la Plaça d’Espanya.Una important filtració en el sostre del túnel ubicat al costat de l’estació de Jacint Verdaguer provoca l’entrada d’uns 500 metres cúbics d’aigua, segons explicà el gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Jaume Jaume. El fet que la Intermodal es trobi a un cota més baixa provocà allà l’acumulació d’aigua que, en alguns punts, arribà al mig metre d’altura.

La situació provocà que just quan acabà la tempesta s’hagués d’interrompre el servei de tren per qüestions de seguretat en quedar cobertes totalment les vies. Segons SFM només un dels combois es va veure afectat durant mitja hora, però alguns usuaris del servei es posaren en contacte amb aquest diari per assegurar que els retards havien estat generalitzats fins a l’horabaixa.

Els problemes per als usuaris a l’estació Intermodal no es resolgueren durant la jornada perquè les filtracions d’aigua des del sostre ja existents es generalitzaren per la gran força de les pluges d’ahir. Fins ara, els problemes s’intenten resoldre amb la instal·lació de canaletes provisionals que resulten insuficients.

(Diari de Balears, dijous 18 d’octubre).

_______________________________________________

EL GOVERN DEL PP RECEPCIONÓ EL METRO EL DÍA ANTES DE QUE ANTICH FUERA PRESIDENT

La Conselleria anuncia que irá a los tribunales si la constructora no paga las reparaciones

F. GUIJARRO. PALMA. El día antes de que Francesc Antich fuera elegido president de Balears el Govern en funciones del saliente Jaume Matas recepcionó las obras del metro de Palma, con la única excepción de una parte de la estación intermodal, relevando así a las empresas constructoras a la hora de asumir las deficiencias que pudieran detectarse, según los datos facilitados por la conselleria de Movilidad. Eso no implica que éstas no deban hacerse cargo del coste de las reparaciones, ya que en las obras públicas la recepción definitiva no suele producirse hasta un año después, pero ahora es el Ejecutivo balear el que debe demostrar que los incidentes registrados en estas infraestructuras están causados por deficiencias en el desarrollo de los trabajos, y no por fallos en el proyecto.

De momento, la reunión mantenida entre la Conselleria y las constructoras ha servido para confirmar que éstas se van a encargar de ejecutar las actuaciones que sean necesarias para poner fin a los problemas detectados en la primera fase de la auditoría técnica, aunque desde Movilidad se indicó que eso no garantiza que los costes vayan a ser cubiertos por éstas.

Llegar a los tribunales

Sobre este último punto, desde el departamento de Gabriel Vicens se aseguró que el Govern va a ser tajante. Se llegará a los tribunales si es necesario "para evitar que los ciudadanos de Balears tengan que asumir más costes" por las deficiencias detectadas en el metro. Sin embargo, desde el sector de la construcción se lanza un mensaje similar: las empresas adjudicatarias posiblemente también defenderán "con uñas y dientes" que no han sido las culpables de lo que ha sucedido.

Desde el sector se echa mano de la estadística para mantener esta última afirmación. El 42% de las reclamaciones de responsabilidad civil en obras -tanto públicas como privadas- vienen dadas por deficiencias en el proyecto, frente al 38% que se derivan de fallos en la ejecución de la obra. En un 17% de los casos el motivo se encuentra en los materiales utilizados, y el 3% restante se explica por otras causas.

Tanto desde el Govern como desde el sector de la construcción se destaca el cambio que supone el que las obras del metro ya estén recepcionadas provisionalmente. Antes de ese trámite, las constructoras se siguen haciendo cargo de las instalaciones, de su vigilancia, y de reparar las averías y deficiencias que se vayan registrando. Una vez realizada esas recepción, las infraestructuras pasan a ser responsabilidad de la Administración y se inician los trámites para que las adjudicatarias puedan cobrar por la finalización de los trabajos.

El plazo de un año que se marca habitualmente para la posterior recepción definitiva tiene precisamente la función de garantizar que las constructoras van a asumir aquellas deficiencias que puedan detectarse, pero demostrando antes que se deben a errores en la ejecución de las obras. La recepción provisional implica que previamente los servicios técnicos del Govern revisaron las instalaciones para confirmar que estaban en buen estado. Este trámite fue firmado por la jefa de obras, Ana García, que ya ha sido destituida por el nuevo Ejecutivo autonómico.

(Diario De Mallorca, dissabte 20 d’octubre)

__________________________________

las inversiones del govern para el próximo año crecerán un 25 por ciento

LOS PRESUPUESTOS DE LA COMUNIDAD PARA 2008 ASCENDERÁN A 3.323 MILLONES

Las cuentas autonómicas aumentan casi un 15 por ciento y contemplan 371 millones de deuda

VIRGINIA EZA. PALMA. El proyecto de presupuestos para 2008 aprobado ayer por el Govern supone 3.323 millones de euros, un 14,8% más que los de este año. El conseller de Economia, Carles Manera, presentó ayer las cuentas públicas para el próximo año, que incluyen una deuda nueva de 371 millones, el 12,4 % sobre el total de los presupuestos, de los cuales "el 80,7% se dedicará" a sufragar "la mala gestión heredada" del Govern del PP. Estos fondos se destinarán a "cubrir los desfases presupuestarios y hacer aflorar la deuda sin computar ingresos ficticios, como ocurrió en los ejercicios anteriores".

Manera precisó que el detalle de los presupuestos se conocerá la próxima semana, cuando se presenten en el Parlament, si bien resaltó algunas de sus características. Así, precisó que las inversiones subirán un 25%, lo que supone "un potente esfuerzo inversor" que se centrará especialmente en proyectos ferroviarios, el plan de vivienda pública, la primera fase del plan de ´escoletas´, el desarrollo de la Ley de Dependencia y una "apuesta clara por una nueva relación" con los consells insulars, a los que se destinará un 8,5% más que este año.

En total, el apartado relativo a inversiones y transferencias de capital ascenderá a 732 millones de euros, lo que supone el 22% del presupuesto y se traduce en 160 millones más que este año. Las conselleríes con mayores inversiones serán Vivienda y Obras Públicas, Movilidad, Medio Ambiente, Salud y Consumo y Educación. Estos departamentos son los que más aumentarán sus presupuestos, así como Asuntos Sociales y Turismo, para el que se contempla el inicio del Palau de Congressos.

El mayor incremento presupuestario se produce en Vivienda y Obras Públicas (un 102% más que este año), si bien se incluyen las transferencias a los consells en materia de carreteras. La conselleria de Sanidad es la que le sigue en cuanto a crecimiento, con un 73% más. Por capítulos, la mayor partida corresponde a subvenciones corrientes (1.769 millones), seguidos de personal (625 millones), subvenciones de capital (428 millones) e inversiones reales (304 millones).

Manera resaltó que los presupuestos reflejan una "apuesta clara por las políticas sociales y las infraestructuras silenciosas", es decir, "salud, educación o bienestar social", frente a las "ruidosas" del anterior Govern. Insistió en que la gestión del Govern del PP ha colocado al actual Ejecutivo ante "dificultades draconianas" para elaborar los presupuestos, con decisiones como incluir en los pasados presupuestos "ingresos ficticios" sabiendo que no llegarían, como el del convenio de carreteras o la deuda histórica. "Esto ha aumentado de manera descomunal el déficit y la deuda" de la Comunidad, criticó Manera.

(Diario De Mallorca, dissabte 20 d’octubre)

_______

El Govern aprueba los presupuestos en una reunión marcada por las tensiones

LAS DIFICULTADES PARA AJUSTAR LAS CUENTAS DE CADA CONSELLERIA DEBIDO A LA DEUDA HEREDADA RETRASARON EL VISTO BUENO DEL EJECUTIVO

VIRGINIA EZA. PALMA. El Govern aprobó ayer el primer proyecto de presupuestos de la Comunidad de esta legislatura tras una reunión marcada por las "tensiones", ante las "dificultades" para ajustar las partidas debido a la "situación económica" de las arcas autonómicas, "lastrada" por "la deuda que ha dejado" el anterior Govern del PP, y el deseo de "cada Conselleria" de no renunciar a ninguno de sus proyectos, según explicó por la mañana la portavoz del Govern, Margarita Nájera. De esta manera, justificaba la demora que se produjo en la aprobación de las cuentas del Govern para 2008. Por la mañana, Nájera no pudo aclarar si se darían ayer a conocer las cifras, lo que al final sí que ocurrió, aunque cinco horas más tarde de lo inicialmente previsto.

El conseller de Economía, Carles Manera, sostuvo por la tarde en la presentación de los presupuestos que la demora no se debió a "problemas de desacuerdo" en el seno del Govern, sino a la dificultad para "ajustar partidas" a causa de la deuda, versión que también dieron las fuentes del Bloc y de UM consultadas. "No ha sido un problema de encaje entre conselleries, sino de cuadrar proyectos nuevos con los problemas heredados", dijo Manera quien, contra lo que había declarado Nájera, sostuvo que no hubo ninguna "tensión" en la discusión y que no se produjeron "cambios significativos" en la propuesta que él puso sobre la mesa en la reunión del Consell de Govern. En su comparecencia, Manera ofreció pocos datos, aunque posteriormente la Conselleria aportó documentación más detallada.

Dificultades

El conseller, al igual que Nájera, afirmó que las grandes líneas presupuestarias estaban consensuadas, aunque "en todo proceso de negociación de presupuestos cada uno intenta recabar el máximo de recursos". Sin embargo, insistió en que "en este caso la dificultad no ha sido por este motivo, sino por la necesidad de hacer unos presupuestos propios que cuadren con la necesidad de sanear las cuentas haciendo aflorar en forma de deuda" el agujero económico heredado. No obstante, reconoció que quizá se presentarán enmiendas por parte de los partidos del Pacto en el Parlament.

Las dificultades que surgieron hicieron que incluso estuviera presente en la reunión del Consell de Govern el director general de Presupuestos, Joan Rosselló, algo que no suele ser habitual, según ha podido saber este diario.

Nájera rechazó que la justificación que había dado por la mañana sobre la demora en la aprobación, al reconocer tensiones porque ninguna Conselleria quería renunciar a sus proyectos, indicara errores en la forma de comunicar por parte del Govern. La portavoz del Ejecutivo afirmó que, dada la densidad de la agenda del Consell de Govern, no dio tiempo a acabar a la hora habitual. "No nos parecía bonito haceros esperar hasta que acabáramos", dijo a los periodistas.

Ante la "situación económica heredada" y la dificultad que esto añadía para encajar las partidas, el Govern debía hacer un "debate en profundidad de los presupuestos" desde la "madurez y la responsabilidad", dijo Nájera. "Esto nos obliga a discutir", precisó la portavoz del Govern en referencia al "interés de todos por conocer con rigor y profundidad cada encaje".

(Diario De Mallorca, dissabte 20 d’octubre)

Categoria: Mobilitat, seguretat, trànsit. Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.