facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

“Lo" còmic, Flaquer, i la platja de s’Arenal

psmllucmajor | 23 Octubre, 2007 14:10

Llevau les comes del títol i substituïu-ne l’article arcaic pel normatiu: trobareu allò que hauríem volgut escriure. Llegim en una nota d’Europa Press que publica el DM, que el Govern aportarà un milió d’euros el 2008 a la reforma integral de s’Arenal, i que l’exconseller Flaquer troba que és còmic que el Govern aporti aquesta quantitat perquè la reforma de la Platja de Palma costarà devers 350 milions d’euros i que els dos milions que hi han compromès les administracions “no serviran de res”.

Cal explicar que l’aportació de l’executiu balear és la que el conseller Buils (UM) ha comentat pels corredors del Parlament que figurarà en el pressupost de 2008, i que s’hi ha d’afegir encara un altre milió d’eurons que aportarà el club del trile, altrament conegut per Govern d’Espanya. No cal dir que estam d’acord amb el senyor Flaquer (sí: estam d’acord amb el senyor Flaquer!), ja ho diguérem el passat dia 2 d'octubre: les inversions estatals a les Balears són insuficients. I les quantitats aportades a la reforma de s'Arenal són ridícules, especialment la que aporta el club del trile.

Madrid suca la vaca i se'n desentén 

No és admissible que una zona turística que al llarg de dècades ha estat el motor econòmic de les Balears i, per tant, una zona industrial de referència a tot Espanya, sigui abandonada a la seva decadència per un govern, l’espanyol, que n’ha extret centenars de milions d’euros en forma d’imposts al llarg dels darrers quaranta anys. No és de rebut que l’Estat ignori els seus deures en la reconversió industrial d’una zona que ha estat, és, i pot continuar essent productiva si la deixen adaptar-se als nous temps.

Quant a l’aportació del Govern Balear, ens sembla certament escassa. Però cal dir que l’executiu de les Illes passa per unes dificultats pressupostàries immenses, fruit tant de l'asfíxia econòmica – crònica -  a què ens sotmet el club del trile com del malbaratament pornogràfic de recursos i deute que practicà el tàndem Matas-Cabrer: unes màquines de tudar doblers, com els definí amb encert el conseller de Medi Ambient, sr. Grimalt (UM), fa dos dies.

Flaquer: l'ase diu al porc orellut

Dit això, té gràcia que el senyor Flaquer consideri còmica l’aportació del Govern de les Illes Balears a la reforma de la Platja de Palma quan ell va pertànyer fins fa dos dies a un Govern que no hi aportà ni un cèntim, a la reforma (ja ho denunciàrem el passat 8 de març). I no només no hi aportà un cèntim sinó que no n’hi va comprometre cap ni un. I no per manca de recursos, sinó perquè les seves prioritats pressupostàries eren unes altres.

Què quines eren les prioritats del PP? Aquestes:

 1. Palma Arena: 90’6 milions d’euros. Amb aquesta quantitat el Govern hauria cobert sobradament la seva aportació al Consorci i, amb tres o quatre palmarenas (un velòdrom, res pus), hauríem pogut arreglar tot s’Arenal (el de Llucmajor, el de Palma i Can Pastilla).

2. Costa Nord (subvencions a Michael Douglas): 4’4 milions d’euros. Quatre vegades l’aportació a la Reforma de s’Arenal que troben tan “còmica”.

3. Equip ciclista: 18 milions d’euros en tres anys.

4. Mallorca clàssic Golf: 18 milions d’euros compromesos en tres anys.

5. La maqueta de l’òpera electoral de Matas: 1'2 milions d’euros només per mostrar-la (l’haurem de tornar a l’enginyer). 

El PP barrinà 132 milions d'euros en un velòdrom i en no res

Observau que només amb aquestes cinc collonades el Govern de Jaume Matas va fondre (o havia previst fondre, en el cas del golf) 132'2 milions d’euros, una quantitat més que suficient per pagar la reforma de la Platja de Palma (avaluada, segons les fonts, entre 120 i 350 milions d'euros -vés quins viatges!-). Si comptam que aquesta reforma integral l'han d'abonar entre cinc administracions (les d'Espanya, Balears, Mallorca, Llucmajor i Palma), arribarem a la conclussió que el Govern de Jaume Matas va tudar en qüestions no gens prioritàries quantitats molt superiors a les que serien necessàries per cobrir l’aportació del Govern balear a la reforma de s’Arenal. 

Per tant, quan des del PP us parlin d’economia, de turisme o de sectors productius, anau amb compte: les seves prioritats no són les nostres, ni les dels treballadors, ni les dels empresaris honrats. El pilotasso, les trames especulatives,  la subvenció i l’adjudicació d’obra pública als amics són molt més importants per al PP que l’economia del país i els seus sectors estratègics (el turisme, el primer). I quan en Joan Flaquer us parli de qüestions còmiques, pensau que sap bé de què parla: recordau que ell presidia l’ambaixada balear al Rasputín i que –amb els seus números còmics- si reim és per no plorar. 

Categoria: Turisme. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.