facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

S’Arenal: promeses, tramvies, aparcaments

psmllucmajor | 24 Octubre, 2007 21:56

Comentàvem ahir que, amb una porció dels doblers que va tudar l'executiu de Jaume Matas en la passada legislatura, ja hauríem pogut pagar la primera fase de la reforma integral de s'Arenal i la platja de Palma, valorada en uns 120 milions d'euros. Comentàvem també que el milió d'euros inclòs per aquest concepte en els Pressuposts Generals de l'Estat per a 2008 era una quantitat del tot insuficient, deu vegades inferior al que seria acceptable.

Però, el mateix dia que el seu darrer pressupost d'aquesta legislatura ens regateja les inversions més imprescindibles, el president del Govern d’Espanya, senyor Rodríguez Zapatero, ha promès canviar el sistema de finançament de l’autonomia balear: la mare de tots els nostres problemes. “Zapatero reconoce que la financiación de Balears es mala y promete cambiarla. Los dirigentes [Zapatero i Antich] admiten que el actual sistema es perjudicial para el desarrollo del archipiélago”, llegim en el diari. A bona hora! Ara que falten quatre mesos per a les eleccions... Però bé: ja és alguna cosa; fa una setmana Solbes reconegué a Pere Sampol en el Senat el deute històric espanyol amb les Illes Balears i avui és el seu cap Zapatero qui ho fa.

Ara bé, quant a la promesa de canvi en el sistema de finançament, ens convé guardar un punt d’escepticisme: recordem que aquest Zapatero és el mateix que se n'ha enrigut dels mallorquins amb l'anunci de compra de finques de vorera de mar mentre venia les que ja eren públiques als inversors privats; el mateix que ha duit el dèficit fiscal de les Balears a una de les seves cotes més altes; el mateix que ens enredà durant tres anys amb el conveni de residències; el mateix, en suma, que prometé no tocar una coma de l’Estatut que sortís del Parlament de Catalunya i que l'ha deixat, finalment, "cepillado y bien cepillado" en el Congrés dels Diputats. I si així els ha anat als catalans, que són set milions i trien molts de diputats i mantenen tres minories pròpies en el Congrés (CiU, ERC, Iniciativa), no cal esperar que la solidesa de les promeses del líder del PSOE sigui molt major quan les fa a les Balears, un país més petit i, políticament, més subordinat, més dòcil..

En qualsevol cas, hem de reconèixer que el cantet de Zapatero és més seductor que el de Rajoy, el qual ja diu d’entrada que “no fa comptes canviar el sistema de finançament autonòmic”. Així ho manifestà despús-ahir a Palma, amb orgull, ben cara alta, mentre na Rosa Estaràs mirava en terra i davant la desesperació dels dirigents del PP balear, que veien així desautoritzat el seu habitual victimisme pressupostari de fogueig. Una declaració –aquesta de Rajoy- força més interessant que aquell doiot immens que digué sobre el canvi climàtic i que ha fet vessar tants de rius de tinta. En aquest sentit, Don Mariano ens deixà clares tres coses: la primera, que per al PP “el canvi climàtic no ha de ser una preocupació de primer ordre”; la segona, que en Jaume Font -el conseller de Mig Ambient que afirmà que el cotxes, com més corrien, manco contaminaven- té bons mestres en el seu partit a l'hora de desbarrar; i, la tercera, que el líder de la dreta espanyola encara no ha après a distingir entre temps i clima (una distinció que avui s’ensenya a primer d’ESO).

Deixem, per tant, Rajoy -que almanco parla clar: no hi haurà un duro més per a les Balears- i tornem al seductor Zapatero. Més que les vagues promeses de millora fiscal d'aquest autèntic mestre del trile, avui ens interessa -perquè és més concret- l’anunci que fa comptes signar abans de les eleccions el conveni de ferrocarrils amb les Illes Balears. Això pot significar la inversió de 600 milions d’euros en la xarxa ferroviària i, entre els projectes prioritaris, s’esmenta el tramvia Palma-s’Arenal: una de les propostes anunciades per la conselleria de Mobilitat que dirigeix Gabriel Vicens (PSM). Sembla, doncs, que a la fi serà veritat: el tramvia arribarà a s’Arenal. Una vella reivindicació de veïns, hotelers i ecologistes es veuria complida i nou Govern de les Illes Balears abordaria la seva primera gran infrastructura neta.

Una important inversió en ferrocarrils i tramvies tendria la virtud de fer visible el canvi. Després del malbaratament de recursos i de l'abús d'asfalt que caracteritzaren el govern de Matas, el tripartit PSOE-Bloc (PSM-Verds)-UM ha de destacar per promoure el transport i els serveis públics i les inversions socials i sostenibles.

Mentrestant, l’Ajuntament de Llucmajor ha anunciat la inversió de 20 milions d’euros en la construcció de 3 aparcaments a s’Arenal. Una proposta de massa trascendència per parlar-ne precipitadament: ja hi tornarem. Però advertim, d'entrada, que aquest ajuntament ja hagués pogut fer aparcaments -i un parc- en el solar del Clot i s'estimà més cedir-lo a un promotor particular perquè l'edificàs. Ciment i privatització del patrimoni públic fins ara han anat de la mà. Veurem si l'anunci dels nous aparcaments marca un canvi o si camufla una reedició dels vicis que han marcat aquests setze anys de règim PP-ASI. N'haurem de parlar.

______________________

Retalls de premsa:

1. Diario de Mallorca, 24 d'octubre.

El Ayuntamiento sacará a concurso los 3 parkings de s´Arenal por 20 millones

El teniente de alcalde Joan Jaume estima que las obras podrían comenzar a principios de 2008

MARIBEL CAÑELLAS. LLUCMAJOR. La construcción de los tres aparcamientos subterráneos en s´Arenal empieza a dar sus primeros pasos. El ayuntamiento de Llucmajor sacará en breve a concurso la redacción y dirección de las obras por un total de 9.000 euros, siendo el presupuesto estimado del proyecto de casi 20 millones de euros. Ante esta tesitura, las obras podrían comenzar a principios de 2008.

Así lo explicó el teniente de alcalde de la localidad, Joan Jaume, quien recordó que el proyecto se gestó hace más de un año en el marco del Plan Renove de la Playa de Palma, con el objetivo de paliar la demanda de plazas de estacionamiento en la zona turística, una problemática que se hace más acuciante durante los meses de verano cuando el municipio multiplica su población.

Los nuevos aparcamientos, que tendrán dos plantas subterráneas cada uno, se ubicarán en la plaza Reina Maria Cristina y en la Avenida Europa, ambas de titularidad municipal, y en un terreno rústico limítrofe a la calle Torrent, que cambiará de uso vía revisión del Plan General.

El primero de ellos está presupuestado en poco más de 4 millones de euros y tendrá 126 plazas repartidas en 3.884 metros cuadrados. Más del doble, unos 8,7 millones, costará el de la avenida Europa, que tendrá 334 plazas y 9.200 metros cuadrados. Jaume comentó al respecto que estos dos podrían estar listos en abril de 2009, puesto que no necesitan ningún tipo de tramitación adicional.

El tercero de ellos, del que Jaume no pudo detallar el final de obra, saldrá a licitación por 6,4 millones, siendo su superficie prevista de 7.446 metros cuadrados y el número de plazas de 289.

El teniente de alcalde y responsable de Urbanismo declaró que el consistorio ya tiene en sus manos estudio de viabilidad y que faltan algunos detalles del informe económico. No en vano recordó que el Ayuntamiento ya dispone de 6 millones de euros procedentes del Fomit, una línea de subvenciones estatales para municipios turísticos, que les fue otorgada para financiar parte de las obras. El resto del montante deberá ser sufragado por la propia administración municipal. En este sentido, el consistorio descarta de momento dar el servicio en concesión al sector privado y apuesta por el alquiler o la venta de algunas de las plazas para paliar el coste del proyecto.

Categoria: Mobilitat, seguretat, trànsit. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.