facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Embós a l'autopista

psmllucmajor | 25 Octubre, 2007 21:57

Ahir l'autopista es revelà, una vegada més, una infrastructura fràgil. Fonamentar tot el sistema de transports a fer anar tothom en cotxe i a fer passar tots els cotxes pel mateix canó té, entre d'altres perills (accidents, contaminació, costos econòmics, desarticulació del territori), el de la fragilitat del sistema. Qualsevol accident pot generar col·lapses com el d'ahir: un camió trabucat sobre la via provoca una retenció d'hores. I l'"efecte tafaner" dels conductors que s'ho miren allarga el caos encara una bona estona més. Els anteriors governs -balears i espanyols- han sabut trobar diners i deute per fer autopistes; esperem que siguin certes les darreres notícies i, a la fi, en trobin també per al transport públic. Diversificar la xarxa de transport és tan necessari com fer-la més segura, accessible, neta i econòmica: el tren ens pot ajudar a aquest objectiu.

________________

Retalls de premsa:

Diari de Balears (25-10-07)

Un camió tomba a l’autopista de Llucmajor en topar amb un 4x4

L’espectacular accident provocà llargues retencions del trànsit a la via

Els bombers actuen en el rescat del conductor del camió.

V.V. Llucmajor.

Un espectacular accident de trànsit es va registrar ahir matí, amb el resultat de dues persones ferides lleus. L’accident va ocórrer a les 9.12 hores a l’autopista de Llucmajor, entre un tot terreny i un camió, a l’altura de la sortida de la Platja de Palma. Efectius del Cos de Bombers es desplaçaren amb urgència a la zona i des del centre d’emergències del 112 es va activar l’alarma. També es va desplaçar una ambulància del 061 i agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.El conductor del camió havia quedat atrapat a la cabina del vehicle i va haver de ser rescatat per efectius de Bombers. Els conductors dels dos vehicles varen ser atesos pel personal sanitari de l’ambulància.

L’accident va provocar llargues retencions de trànsit fins que es va poder recuperar la normalitat a les vies circulatòries. Els agents de la Guàrdia Civil de Trànsit varen dur a terme el corresponent atestat.El rescat dels ferits i el treball dels bombers al lloc de l’accident es donà per finalitzat a les deu del matí.En l’aspecte circulatori, les retencions es varen prolongar llarg temps, coincidint amb una petita pluja que queia en aquella hora sobre Palma.

__________

Ferran Aguiló al diari de Balears (25-10-07):

Distracció permanent

Ahir, a l’hora de dinar, circulava per l’autopista direcció a s’Arenal quan de cop s’incrementà la densitat del trànsit i ens obligà a reduir la velocitat fins a quasi aturar-nos. Tot apuntava a un accident i ens amenaçava de llarga retenció. Tan negre ho veia que vaig estar a punt de cridar per telèfon per avisar que arribaria tard. Però no ens acabàvem d’aturar. A poc a poc, però avançàvem. Llavonces, a mesura que em trontollava la convicció sobre la possible causa d’aquell embós, veia que desapareixia uns centenars de metres més enllà i ja no entenia res. Ni l’udol d’una sirena ni llums d’emergència ni res per l’estil. De cop, al terraplè del costat, vaig descobrir un camió bolcat i girat en direcció contrària. L’accident no era recent. Policia, ambulàncies, bombers (l’horabaixa vaig saber que hi havia estat necessària la intervenció d’aquests), ferits i testimonis feia hores que havien desaparegut de l’escenari de l’accident i ja no podien entorpir el trànsit. La retenció i l’acumulació de cotxes només tenia una raó: la morbositat dels conductors que els feia alentir la marxa quan passaven al costat del camió. Si, col·lectivament, mostràssim i demostràssim la mateixa curiositat pel coneixement científic, per la cultura i per la política que dedicam a les qüestions més morboses, ni la televisió s’ompliria de pornografia sentimental ni la classe política s’atreviria a dissenyar estratègies de comunicació basades en la distracció permanent. Mentre això no ens passa, patim una infecció via hertziana i els polítics ens assenyalen allò a què hem de dedicar el nostre interès, talment fóssim tots animalets sense voluntat utilitzats en un experiment conductista.

Categoria: Mobilitat, seguretat, trànsit. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.