facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Prioritats

psmllucmajor | 27 Octubre, 2007 11:13

Llegim en el diari que els "socialistes" del Migjorn -vol dir els càrrecs del PSOE a la comarca- "reclamen" (sic!) a la senyora Armengol, la secretària general de la seva filial insular, que el tren passi pel Migjorn. Ja ens sembla bé que facin pinya en aquesta qüestió. Vegem si entre tots treim el carro endavant. Ara, no ens sabria gens de greu que els càrrecs del PSOE del Migjorn demanassin també als seus superiors, Antich i Zapatero, quin lloc ocupa el tren en les seves prioritats.

Perquè el fet és que últimament -s'acosten eleccions- Antich i Zapatero prometen (ui, prometen...) inversions per al ferrocarril quan, en realitat, el primer i únic conveni que fins ara han signat el Govern de les Balears hegemonitzat pel PSOE i l'executiu del senyor ZP és el de carreteres: 568,9 milions d'euros que aportarà Madrid i 317,6 que aportaran els consells insulars. Sí: Zapatero, Antich i Armengol tenen unes prioritats, i l'asfalt és molt més important que el tren: números canten. En això, el PSOE demostra no ser tan diferent del PP com podríem pensar, ingenus.

Exageram? No gens. Podem dir-ho en paraules de Nofre Rullan -professor de Geografia a la UIB-. En un recent article en el Diari de Balears (17 d'octubre) explicava que els convenis d'Antich i Zapatero sumen "en total 886,5 milions d'euros a gastar els propers deu anys en variants, desdoblaments, autovies, tercers carrils d'autopistes i en un eufemisme que es diu "acessos a Palma" i que, valorat en 105 milions d'euros com a a l'anterior conveni (el del PP), no és altra cosa que el segon cinturó de Palma. La quantitat d'euros prevista és pràcticament la mateixa que l'anterior govern va licitar entre el 2003 i el 2007 i que ara seran a disposició del departament de Carreteres insular però no en quatre anys sinó en deu, tot i que el conseller insular d'Obres Públiques de Mallorca ja ha dit que vol executar tot el conveni en la present legislatura".

Dit en unes altres paraules: l'asfaltat de Mallorca avança al mateix ritme amb el PSOE que amb el PP. I, presupostàriament, les seves prioritats són molt -però molt- coincidents.

Per això ens feim les mateixes preguntes que es fa Nofre Rullan en l'article esmentat:

" I per quina raó no s'ha començat pel conveni sanitari o educatiu?, dues de les transferències més mal dotades. Doncs perquè hi ha sanitat i educació privada i no hi ha carreteres privades. No és el mateix una llista d'espera d'un hospital, que sovint s'evita anant a la privada, que una cua a una carretera que fa fer tard el camió carregat de bloquets a la promoció d'adossats de torn". Anant a la privada, si pots pagar-te-la, és clar. I es diuen socialistes.

__________

L'article de Nofre Rullan esta disponible a la web turismo-responsable.org

http://www.turismo-responsable.org/Investigacio_debate/0710_rullan_balears.html

Categoria: Mobilitat, seguretat, trànsit. Comentaris: (6). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.