facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

Crònica negra

psmllucmajor | 28 Octubre, 2007 22:29

No es tracta de fer alarmisme sinó de constatar un fet: la inseguretat, la por, el malestar, s'han fet habituals en els carrers del nostre terme. Aquest cap de setmana ha estat un homicidi: un home apunyalat en un local after del carrer de Girona. Els veïns feia estona que es queixaven de l'ambient que s'hi congriava i de les molèsties. I el diari dóna noms de carrers on hi ha baralles similars: Salut, Miramar...

I mentrestant, què hi fa l'Ajuntament? Perquè davant una situació de degradació de la convivència tan evident -degradació urbanística, inseguretat social, inseguretat laboral, inseguretat ciutadana.... van de la mà- allò que no és admissible és mirar cap a una altra banda. I això val també per a les esquerres: ens cal parlar de seguretat i dir, ben clar i ben fort, que la inseguretat la pateixen especialment els més febles, i que la seva extensió té molt a veure amb un determinat model social, econòmic territorial i urbanístic: el que la dreta imposa i el que nosaltres combatem.

Hem de dir, finalment, que sense seguretat no hi ha ni llibertat ni convivència. No fer-ho és deixar el camp lliure a la dreta populista i a la demagògia que durant vint anys han trobat a s'Arenal una pesquera electoral de primer ordre: els agradava parlar de seguretat, a aquests, i contra la delinqüència. Ara és hora de recordar que ha estat sota el seu règim que la inseguretat ha assollit nivells insuportables. I és que qui viu per l'espasa... Perquè, finalment, la tropa de redemptors del "pueblo forastero" haurà tengut un relleu de liderat induït directament per la fiscalia.

Però no parlem de misèries sinó de problemes reals. És hora de fer alguna cosa, de garantir el descans de la gent, la tranquil·litat dels veïnats, la seguretat de les persones.

__________________________________________________

Retalls de premsa:

1. Del diari de Balears d'avui:

UN HOME ÉS APUNYALAT DURANT UNA FESTA «AFTER» A L'ARENAL DE LLUCMAJOR

La víctima, de 36 anys, va sofrir un tall al coll i a un braç entre altres lesions

La Policia Local va acudir al carrer Girona i va investigar els fets.

G.P. Palma.

Un home de 36 anys, d’inicials A.P.V., va ser apunyalat ahir en el transcurs d’una festa «after» en una discoteca de l’Arenal de Llucmajor. La víctima va ser trobada ensangonada a poca distància del local i va ser traslladada al PAC, ja que presentava un tall al coll i un altre a un braç, entre altres lesions, com un cop a una cella.

Els fets van tenir lloc a primera hora del matí i estan sent investigats per la Policia Local de Llucmajor i la Guàrdia Civil. Pel que sembla, l’agressió va ocórrer dins d’un local «after» ubicat al carrer de Girona. A.P.V. va ser apunyalat i va sortir al carrer per demanar ajuda. Va ser localitzat a uns 500 metres, al costat d’una aturada d’autobús de l’Avinguda d’Europa.

Els agents auxiliaren el ferit i després es van desplaçar al local on suposadament es va cometre l’agressió per aclarir els fets. Testimonis afirmaren que els agressors eren dos joves i van fugir corrent després d’apunyalar A.P.V. Els agents van demanar les característiques dels sospitosos i van donar una batuda per la zona per tractar de localitzar-los.

Veïns de la zona comentaren que aquest local del carrer de Girona és problemàtic i gairebé cada cap de setmana s’hi produeixen escàndols, agressions i detencions, ja que s’hi realitzen festes «after». També van apuntar que hi ha dos locals d’aquest tipus, ubicats en el carrer de la Salut i en l’Avinguda de Miramar, que també són conflictius, i es produeixen baralles amb freqüència.

Categoria: Mobilitat, seguretat, trànsit. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.