facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Llucmajor

L’Ajuntament té Pressupost, ... però no té doblers

psmllucmajor | 12 Abril, 2011 14:26

En un Plenari extraordinari, el dia 9 de març es va aprovar el pressupost municipal per a 2011 per un total de 36.016.638,63 euros. En principi, el pressupost pareix correcte; com que els ingressos són faves contades, les despeses també ho han de ser. Damunt els papers tenim un pressupost ajustat.

Així i tot, encara hi ha partides que difícilment arribaran. Per exemple, fan comptes recaptar 640.000 euros legalitzant obres fetes sense permís. Però durant el 2010 només han recaptat 1.500 euros i és difícil de creure que en un any electoral l’equip del PP es posi a inspeccionar i multar obres il·legals i sense permís.

Pel que fa a les despeses s’han rebaixat al nivell dels ingressos. Llàstima que no s’hagués fet abans! Com per exemple en festes: enguany hi ha 200.000 euros per les festes de tot l’any i de tot el terme. Quina diferència amb el temps en què, només en la nit de Santa Càndida, es gastaven 150.000 euros. Per tant una previsió de despeses molt ajustada, tant que no hi ha cap nova inversió per obres. Zero euros per a inversions.

Això sí, tot i que el Sr. Bauzá, el president del PP, diu que s’han d’eliminar càrrecs de confiança, a Llucmajor el PP té el batle i 6 regidors en dedicació exclusiva, 4 en dedicació parcial i 7 assessors. Hagués estat un gest eliminar algun càrrec però no ho han fet.

La principal novetat del pressupost és que no hi ha deute. Més ben dit: no hi ha deute nou, perquè en acabar el 2011 es deuran als bancs més que tot el pressupost junt: 39.889.998,97 €, una xifra preocupant.

Però no és la única cosa preocupant el deute. La liquidació de 2009 (i ja veurem la de 2010) té un romanent de tresoreria negatiu de 8.102.453,16 euros. Això vol dir que, amés dels prop de 40 milions als bancs, l’Ajuntament té factures pendents de pagar a empreses i proveïdors per valor de més de 8 milions que no s’han tengut en compte dins el pressupost.

Per afegir al banyat, dins les despeses tampoc no han previst els doblers de les factures sense comptabilitzar de 2010. Per tant, és més que probable, que si ningú hi posa remei, en acabar l’any la xifra hagi crescut. De fet els indicadors del pla de sanejament, elaborat pels tècnics, preveuen que les factures pendents de pagar s’acostin als 12 milions d’euros en acabar l’any.

Durant els anys de bonança econòmica, a l’Ajuntament, governat per PP i per PP-ASI, s’inflaven els pressuposts, es tudaven els doblers i s’endeutaven amb els bancs. Ara que no es poden endeutar i no poden pagar els empresaris i proveïdors que necessiten els doblers per mantenir llocs de feina, fan el pressupost ajustat.

Vist el panorama, podem concloure que l’Ajuntament té pressupost, però no té doblers.

Joana Lluïsa Mascaró Melià


Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.